Gerilla kararlı: Savaşıyoruz ve başaracağız-YENİLENDİ

Türk ordusunun bütün hava gücü ve savaş unsurlarıyla saldırdığı Heftanîn’de tarihi bir direniş gösteren, etkili eylemlerle yanıt veren gerillalar, savaşmaya devam edeceklerini ve başaracaklarını söyledi.

Heftanîn bölgesindeki direnişte yer alan gerillalar, Türk ordusunun son işgal saldırısıyla ilgil ANF’ye konuştu.

HPG gerillası Rustem Dilgeş, Türk ordusunun tüm imkanlarıyla sürdürdüğü yoğun saldırılarına eylemlerle yanıt verdiklerini belirterek, Türk tarafının medyası aracılığıyla yalan propagandasının ciddiye alınmamasını salık verdi. Gerillanın ilk andan itibaren Türk ordusunu zor durumda bıraktığını, bunun için Şêladizê’de sivil katliama yöneldiğini belirten Dilgeş, “Bu saldırıların sadece gerillaya yönelik olmadığının farkındayız. Bölge halkı da hedef alınıyor. O yüzden Behdinan ve Soran bölgesinde yaşayan gençler, ayağa kalkmalı bu saldırıları kabul etmemeli, tavrını keskin bir şekilde göstermeli. Hangi alanda olursak olalım Türk devletine ağır darbeler vurmaya devam edeceğiz. Mazlumların, Gelhatların, Amaraların ve Baharinlerin ruhuyla savaşacağız” dedi.

BÜTÜN KÜRT HALKINA KARŞIDIR

YJA STAR gerillalarından Rojda Cizir de Kuro Jehro, Çemço ve Metina alanında köylülerin katledildiğini belirterek, bu savaşın sadece Heftanîn veya gerillaya değil, tüm Kürdistan ve halkına karşı olduğunu söyledi. Halkın bu bilinçle harekete geçip saldırıları reddetmesini isteyen Cizir, şunları dile getirdi: “Biz de gerilla güçleri düşmanı bu topraklarda bırakmayacağız. Türk ordusu sadece tekniğiyle üzerimize geliyor, karadan savaşmaya korktuğu için ancak bu yöntemle saldırıyor. İşgal saldırılarına karşı Kasımların, Zilanların, Egîdlerin ruhuyla savaşıyoruz ve başaracağız. Türk ordusu ağır kayıplar vermeye devam ediyor. İşgal planları şimdiden boşa çıkmıştır.”

SONUÇ ALAMAYACAKLAR

Gerilla Adil Amed ise şunları dile getirdi:

İşgalci Türk devleti ordusuyla Kürdistana topraklarına saldırmakta. Tüm tekniğiyle gerillanın üzerine gelerek gerillayı bitireceğini düşünmekte fakat bu konseptleri boşa çıkmakta. Xakurkê'den Zap'a, Zap'tan Avaşin'e kadar yaptığı operasyonlarla gerillayı bitiremediği gibi şimdi de 'Pençe- Kartal' operasyonuyla Heftanin'e saldırmakta. Bu operasyonlarla sonuç alamayacak. Çünkü bizler Kasımların ruhuyla düşmanın üzerine  gideceğiz. Heftanin'de arkadaşlarımız büyük direniş ve sonuç alıcı eylemlerle düşmanı püskütmekteler. Devam eden bu savaşa karşı Kasım arkadaşın ruhuyla düşmanı Kürdistan topraklarında bitireceğiz.