‘Gerillada kendi irademle tanıştım’

YJA STAR gerillalarından Rojyar Fırat Çektar, gerillada her kadının kendi iradesiyle tanıştığını ve tüm zorluklarla ne olursa olsun mücadele etmesini öğrendiğini söyledi.

YJA STAR gerillası Rojyar Fırat Çektar, bir kadın gerilla olarak sistemin tüm kirliliklerine karşı savaştığını belirtti.

Türk devletinin Kürdistan halkına dayattığı soykırım siyasetine karşı YPS öncülüğünde verilen direnişten etkilenerek, artık mevcut çalışmalarıyla yetinmek istemediği için gerillaya katılma kararı aldığını söyleyen YJA STAR’lı Rojyar Fırat Çektar,  daha fazla çaba göstermek istediğini kaydetti. Gerilla kıyafetlerini ilk giydiğinde çok farklı duygular yaşadığını ifade eden Çektar, “İnsan bu kıyafetlere layık olmalı, demiştim kendi kendime. Yeni bir yaşama adım atmak ve gerilla kıyafetlerini giymek, bana tarifi imkansız duygular yaşattı. Çok heyecanlanmıştım. Yılların özlemine kavuşmuştum. Artık yılların intikamını daha güçlü alabilirdim” dedi.

Kürdistan coğrafyasının, her insana kucak açtığını, gerilla olarak bu dağlarda yaşadığında anladığını söyleyen Çektar,  doğayı gezip tanıdıkça onunla bütünleştiğini ve yaşamayı yeniden keşfedip öğrendiğini dile getirdi.

Gerilladaki fedakarlık, yoldaşlık, toplumcu olma bilinci ve katıksız dayanışmanın yanı sıra halk ve ülke sevgisinin perçinlenmesinin, sistemin bıraktığı tortuları da süpürdüğünü ifade eden Çektar, şunun da altını çizdi: “Gerillada kendi tarihini ve kültürünü, tüm gerçekliğiyle kendi dilinde öğreniyorsun. Bunun önemi tarif edilemez.”

Bir kadın gerilla olarak sistemin tüm kirliliklerine karşı savaştıklarını vurgulayan Çektar, şunları ekledi: “Kadınlar özüne döndükçe yapamayacakları şeyler yoktur. Gerillada her kadın kendi iradesiyle tanışıyor ve tüm zorluklar, sorunlarla ne olursa olsun mücadele etmesini öğreniyor.”