Gerillalar: Güney’i savunmak görevimizdir!

HPG ve YJA STAR gerillaları, Türk devletinin insansızlaştırma amaçlı işgal saldırılarına rağmen halkın topraklarını terk etmediğini, gerillanın da sonuna kadar mücadele edeceğini söyledi.

Gerillalar, Türk devletinin Güney Kurdistan’ı insansızlaştırma politikalarına dikkat çekerek, bunu boşa çıkaracaklarını vurguladı.

ANF’ye konuşan HPG gerillası Gîvara Kurdan, Türk devletinin hedefinin sadece PKK değil, tüm Kürt halkı olduğunu belirterek, bunun bilinmesi gerektiğini söyledi. Şêladizê’de olanları hatırlatan Kurdan, “Gençler şehit düştü ama KDP sessiz kaldı, halka yardım etmedi. Bu yetmezmiş gibi gidip Türk devletinden özür diledi. KDP, halkın gördüğü zarardan, verdiği şehitlerden bihaber olmamasına rağmen bunlar olmuyormuş gibi gösteriyor ve öyle yaklaşıyor. Kürdistan sömürülüyor mu yoksa yok mu ediliyor bunu düşünmüyor. Şêladizê halkı bunu gördüğü için başkaldırdı. O gün orada olup bu politikaları eleştiren, isyan eden birçok genci KDP tutuklattırdı, zindanlara attı” dedi.

‘GÜNEY KÜRDİSTAN’I SAVUNMAKA DA GÖREVİMİZDİR’

KDP’nin izlediği bu politikanın yanlışlığını Başûr (Güney Kürdistan) halkının da gördüğünü kaydeden Kurdan, şöyle devam etti: “Gerilla olarak biz yıllardır bu topraklardayız ve Güney topraklarını savunuyoruz. Bu toprakları savunmak bizim görevimiz. Özgürlük için mücadele etmek, özgürlük için savaşmak, topraklarını korumak zaten gerillanın görevidir, bizim görevimizdir. Ki kaldı ki gerilla zaten bu demektir Yaşamımızı bu uğurda vermeye hazırız. Halkımızın bunlara karşı sessiz kalmaması gerekiyor. Eğer sessiz kalırlarsa Kortek Katliamı gibi katliamlar artar, halka daha çok saldırırlar. Türk devleti, Kürtleri birbirine kırdırtmak, Güney’i insansızlaştırıp yerleşmek istiyor.”

MESELE PKK DEĞİL, KÜRT HALKIDIR

Türk devletinin halka saldırdığını, yaşam alanlarını vurduğunu kaydeden Kurdan, “Silahlı, silahsız bakmıyor. Kürtleri hedef alıyor. Mesele PKK değil, Kürt halkıdır. Kürt halkının Güney’deki varlığını da kabul edemiyor” şeklinde konuştu.

GERİLLA ÜSTESİNDEN GELECEK

YJA STAR gerillalarından Binevş Agir ise Türk devletinin işgal saldırılarına karşı gerillanın eylemlerine dikkat çekerek, sonuna kadar mücadelenin süreceğini söyledi. Ağır, şöyle konuştu: “Suikast, sabotaj eylemleri yapıldı. Gerilla, Güney’de Türk askerlerinin mevzilerine kadar gidebiliyor. Türk devleti de kara operasyonlarıyla sonuç almayacağını anladı. Teknikle bu işi hal etmeye çalışıyor, insanı ve iradesini hesaplamıyor. Bu kadar saldırıya rağmen Güney halkı topraklarını bırakmıyor ve hala koruyor. Halk, Güney‘i insansızlaştırma çabalarını boşa çıkartıyor ve biz de sonuna kadar halkın yanındayız.”