Gerillalar: PKK mücadelesi başarıya ulaşacaktır

PKK'nin 27 Kasım 1978 yılında bir kaç kişi ile kurulduğunu fakat bugün milyonlara ulaştığını söyleyen HPG ve YJA Star gerillaları, PKK mücadelesinin mutlaka başarıya ulaşacağına belirttiler.

Kürt Özgürlük Hareketi PKK, 27 Kasım'da 43. yılına giriyor. HPG ve YJA Star gerillaları 42 yıldır soluksuz bir mücadele veren PKK'nin 42. yıldönümüne ilişkin değerlendirmelerde bulundular. PKK'nin şehitler partisi olduğunu söyleyen gerillalar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın mücadelesi sonucu PKK'nin bu aşamaya geldiğine dikkat çektiler.

PKK'nin kuruluşu olan 27 Kasım'dan sonra Kürdistan halkı için yeni bir yaşamın başladığını belirten HPG gerillası Rizgar Welat, "Bugün PKK bir dünya hareketine dönüşmüş durumda. Herkes partinin bu aşamaya gelene kadar ne kadar zor süreçlerden geçtiğini biliyor. Bu Rêber Apo, kahraman şehitlerin, yurtsever halkımızın ve zindanda olan arkadaşlarımızın emeği ve direnişi sayesinde olmuştur" dedi.

PKK ENTERNASYONALİST BİR PARTİ

PKK'nin 43 yıllık mücadele tarihine dikkat çeken gerilla Welat, PKK'ye katılımların her geçen gün daha da arttığını vurguladı. Özellikle Rojava devrimi, Şengalve Güney'deki mücadelenin ardından PKK'nin dünyada artık daha fazla tanındığını ve dikkat çekmeye başladığını ifade eden gerilla Welat, Fars, Arap, Türk ve diğer bir çok ulustan PKK'ye katılımlar olduğunu kaydetti.

PKK'den önce de bir çok değerli hareketlerin ortaya çıktığını sözlerine ekleyen gerilla Welat, "Fakat PKK yıllardır sürdürdüğü mücadele ile farkını ortaya koydu. PKK Bakur'da ortaya çıktı ama Kürdistan'ın her parçasında örgütlendi. Kürtlerin bütün değerlerini mücadelenin bir parçası haline getirdi. Ulusal bir lider yarattı. PKK'den önceki hareketler ya bir parçada, ya da bir bölgede örgütleniyordu. Ama PKK ulus meselesi üzerinde durdu, Kürdistan'daki farklılıkları bir zenginlik olarak ele aldı ve ulusal bir ruh yarattı" diye konuştu.

SADECE SİLAHLI MÜCADELE YÜRÜTMÜYORUZ

PKK'nin her Kürdün yüreğinde yer edindiğini vurgulayan YJA Star'lı Evîndar Zagros, PKK gerillası olarak Kürdistan topraklarını savunmaya hazır olduklarını belirtti.

PKK'nin bugün sadece Kürdistan'da değil dünyada tanınan bir hareket olduğunu hatırlatan Zagros, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "PKK kahraman şehitlerimizin sayesinde büyüdü. Bir kaç kişi ile kurulan özgürlük hareketi bugün milyonlara ulaştı. PKK'nin büyümesi Rêber Apo'nun fikirlerinin de dünyaya yayılması demek.

Bizler savaşa sevdalı insanlar değiliz ama PKK bugün Kürt halkını savunma hakkı için her yerde mücadele ediyor. Bu durum Zilanların, Hakilerin, Mazlum ve Kemallerin emekleri ile yaratıldı. Bizler sadece silah ile mücadele yürütmüyoruz, eğitime de büyük önem veriyoruz. Kürtlerin birliği çok önemli, bunun için de mücadele ediyoruz. Bu yüzden PKK halktır, halk da PKK'dir. PKK mücadelesi ile mutlaka başarıya ulaşacaktır."

SONUNDA BAŞARIYA ULAŞACAĞIZ

PKK'nin ezilen halklar için bir umut olduğunu söyleye gerilla Jiyan Rojevin ise şunları belirtti:

"PKK direniş ve intikam ile bugünlere ulaştı. PKK ulusal bir harekettir, sadece bir parça veya bir bölge için değil tüm Kürdistan için mücadele ediyor. Kürtler özgürleşene kadar PKK'nin mücadelesi devam edecektir. Bizlerin nasıl ve niçin yaşadığını herkes biliyor. Bu yüzden bugünlere varan mücadelemizi devam ettireceğiz ve sonunda başarıya ulaşacağız."