Gerillalar ve halk Behdinan'da 8 Mart'ı kutladı

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü Behdinan bölgesinde halk ve gerillanın katılımı ile coşkulu bir şekilde kutlandı.

Behdinan'ın Akrê iline bağlı Xêzankê köyünde YJA Star gerillalarının güvenliğinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü halk ve gerillalar tarafından büyük bir coşku ile kutlandı. Etkinlik Garê YJA Star komutanlığının yazılı kutlama mesajı ile başladı. Kutlama alanında bulunan gerilladan halka ve hatta çocuklara kadar herkes 8 Mart gününü Efrîn'de savaş cephesinde bulunan YPJ savaşçılarına adadı. Kutlamada, Efrîn'de yükselen direniş ruhunun bu 8 Mart'ta zafer yaratacağı belirtildi.

'8 MART SLOGANLAŞAN BİR GÜN OLMAMALI'

Efrîn'de 21. yüzyılın kadın devrimcilerin ruhu ile zafer yarattığı belirtilen Garê YJA Star komutanlığının mesajında şu sözlere yer verildi: "Rêber Apo, 8 Mart’ın sloganlaşacak bir gün olmadığını, 24 saat kadın kültürü ve evrensel öncülüğü ile özgür bir yaşamın inşa edildiğini belirtiyor. Önderliğimizin bu görüşleri 21. yüzyılda kadın devrimine öncülük eden Sara, Delal ve Avesta yoldaş şahsında her gün daha çok gün yüzüne çıkıyor. Bugün öncü yoldaşlarımızın ruhu, Efrîn'de vücut buluyor ve şimdi en üst mertebeye ulaşmış durumda. Şuan Efrîn'de, Kobanê'de olduğu gibi kadın devrimi gerçekleşiyor."

'ÖZ SAVUNMA YAŞAM SİGORTASIDIR'

8 Mart vesilesi ile tüm kadınların her zamankinden daha fazla öz savunmalarını geliştirmeleri gerektiğine dikkat çeken YJA Star komutanlarından Gülbahar Bêwar, başta Efrîn'de savaşan kadın savaşçılar olmak üzere tüm kadınların 8 Mart'ını kutladı. Halk ile 8 Mart’ı kutlamanın kendileri için büyük bir anlam ifade ettiğini belirten Bêwar, "Kadınlar her gün daha çok bilinçleniyor. Gelişen bu bilinç ile öz savunmalarını geliştirmeliler. Öz savunma yaşam sigortasıdır. Örgütlü kadın gücü tüm egemenlerde korku yaratıyor. Kürt kadınları bugün Efrin'de devrim yapıyor. Tüm kadınlar bundan güç almalı. Bu bir mirastır, büyümeli ve taşmalı" diye konuştu.

‘ÖNDERLİK 8 MART'I KADINLAR İÇİN ANLAMLANDIRDI’

Emekçi kadınlar günü kutlamasında bulunan Rıdvan Zêbarê adlı genç de tüm kadınların 8 Mart’ı tüm kadınlara kutladı ve her günün kadınlara ait olduğunu vurguladı. Devam eden kutlamada mikrofonumuzu uzattığımız Eqlîma Ferîq adlı anne de gerilla güçleriyle böylesi anlamlı bir günü birlikte kutlamamın kendisi için büyük önem arz ettiğini kaydetti. Ferîq, kadınların PKK sayesinde uyandığını ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü: "Öncelikle 8 Mart gününü Kürt kadınları için böylesine anlamlandıran Önderimiz Abdullah Öcalan'a, Efrîn'de şereflice savaşan tüm kadınlara ve şehit annelerine kutluyorum. Gerillalar bizim için çocuklarımız ve geleceğimiz için mücadele ediyor. Önder Apo tüm topluma ve kadınlara ışık oldu. Buradan tekrar Önderliği selamlıyorum tüm gerillaların gözlerinden öpüyorum." Etkinlik YJA Star gerillalarının hazırlamış olduğu koro ve halaylar ile son buldu.