Göteborg'de binlerce kadın 8 Mart için yürüdü

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla İsveç'in Göteborg kentinde binlerce kadın 'Uluslararası Dayanışma- Tüm kadınların mücadele birliği” parolasıyla sokaklara çıktı.

Aralarında Feminist İnisiyatif, Birleşmiş Milletler Kadın Federasyonu, Kadından Kadına ve Sara Kadın Birliği'nin de yer aldığı kadın örgütlerini oluşturan platform tarafından düzenlenen gösteri. Gustaf Adolfs Meydanı'nda başladı.

Çoğunluğu mor bereler giyen kadınlar, trampet eşliğinde “I Can't quiet, I cant' quiet, a one woman riot” şarkısını söyledi. “Kadınlar Günü- Eşitlik, dayanışma ve kardeşlik” yazılı pankartı taşıyan kadınlar, “6 saatlik işgünü”, “Eşit işe eşit ücret”, “Kadına şiddete son” gibi sloganlar atarak mitingin yapılacağı meydana doğru yürüyüşe geçtiler.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi, Sara Kadın Birliği, Rojava Komitesi ve Sol Parti, Paris'ta katledilen üç devrimci Kürt kadını; Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylamez'in resimlerinin bulunduğu pankartın arkasında yürüdü.

Kortejde Kürdistanlılar ve dostları, “Jin Jiyan Azadi” ve “Göteborg'den Kandil'e selam” pankartlarını ve PKK bayraklarını taşıdı. “Jin jiyan azadi” ve “Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'a barış” sloganlarını attı.

Göseri boyunda Sara Kadın Birliği'nin 8 Mart'ın önemi ve Kürdistan'daki gelişmeleri ele alan bildirileri dağıtıldı.