Guatemala kutsal şifa ağından Efrin’e saldırıya tepki

Guatemala yerel toplumcu feminizm kutsal şifacı ağ), Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal saldırılarını kınadı.

Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal saldırılarına ilişkin açıklama yapan Gulatemalalı yerel toplumcu feminizm kutsal şifacı ağı, “Kutsal Anamız Berta Cáseres hepinizle birlikte dağlarda, sokaklarda, dünyanın her yerinde gücünüze güç katmak ve adalet talep etmek için yürüsün” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan TZK’AT-IXIMULEW (Guatemala’dan yerel toplumcu feminizm kutsal şifacı ağı), Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal saldırılarını kınadı.

Açıklamada şunlar belirtildi: “Biz yerel toplumcu feministler, Iximulewli Maya ve Xinka kadınlarıyız. Bugün, onlara sesimiz ulaşsın ve sırtlarını bize yaslasınlar diye Kürdistan Kadın Hareketi ve Kürt halkından kız kardeşlerimize güç, can, enerji ve bilgelik vermek için toplanıyoruz. Savaşa karşı direniş eylemlerine omuz vermek için sevgi dolu, siyasal ve feminist bir biçimde ve uluslararası dayanışma ile omuz veriyoruz; çünkü Kürt kadınları mücadeleye, direnişe ve savunmaya bir bütün olarak hayatlarıyla ve halklarının özgürlüğü için katılmaktalar.

Dayanın, dayanın, dayanın, dayanın yoldaşlar, mücadele zordur ama kazanacağız! Kız kardeşler, sizleri selamlıyoruz, sizleri kucaklıyoruz, cesaretiniz için, direnişin ve zincirleri kırmanın yolundan yürüdüğünüz için teşekkürler. Bizim Kutsal Anamız Berta Cáseres hepinizle birlikte dağlarda, sokaklarda, dünyanın her yerinde gücünüze güç katmak ve adalet talep etmek için yürüsün!

Bizler, Guatemalalı Abya Yala feministleri kız kardeşlerimizle birlikte, bir halkın acı çekmesine neden olan soykırıma karşı, sessizliği ve Erdoğan hükümeti ile işbirliğini kırmak için, kamusal ve uluslararası bir biçimde protesto ediyoruz. Ayrıca, Erdoğan hükümetinden Efrîn'de, Rojava'da ve tüm Türkiye ve Suriye'de Kürt halkının kadınlarına, çocuklarına, dedelerine, ninelerine ve gençlerine ve Efrîn'de yaşayan halklara karşı saldırılarını durdurmasını talep ediyoruz.”