'Gücümüzü ve inancımızı partimizden alıyoruz'

PKK'nin 44. kuruluş yıl dönümünü kutlayan HPG ve YJA Star gerillaları, "PKK, şehitlerinin emeğiyle, Önder Apo'nun mücadelesiyle bugünlere geldi. Biz de gücümüzü ve inancımızı partimizden alıyoruz" dedi.

HPG ve YJA Star gerillaları PKK'nin 44. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle ANF'ye değerlendirmelerde bulundu.


PKK'nin kurulduğu günün kendileri için çok önemli ve kutsal bir gün olduğunu söyleyen YJA Star gerillası Arîn Demhat, "Öncelikle PKK'nin kuruluş yıldönümü Rêber Apo'ya, mevzilerde savaşan gerilla arkadaşlara ve halkımıza kutlu olsun. 27 Kasım vesilesiyle partimiz tüm dünyada tanındı ve bugünlere geldi. Partimiz sadece tek bir amaç için kurulmadı, tüm halklara yapılan haksızlıklara karşı kuruldu.

PKK, Haki Karer yoldaşın şehadetine tepki olarak kurulmuştur. Haki hevalın yoldaşları olarak Kürdistan'ın özgürlüğü için mücadele ediyoruz. PKK sadece Kürt halkının değil, Arap halkının da partisidir. PKK vesilesiyle Arap halkı da aslında ezilen bir halk olduğunun farkına vardı. Ortadoğu krizinin çözülmesi için Kürt halkı ile Arap halkının birliği şarttır. Çünkü Ortadoğu'nun kaderini bu iki halk belirliyor. Sadece Kürt halkı ve Arap halkı değil, farklı ulustan insanlar da gerilla saflarında yer almaktadır" diye konuştu.

JİN JİYAN AZADİ RÊBER APO'NUN FİKİRLERİ SONUCU ORTAYA ÇIKTI

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın felsefesinin ve fikirlerinin sadece Kürt halkı için değil tüm dünya halkları için alternatif bir yaşam sunduğunu söyleyen HPG gerillası Hawar Kürdistan, "Önder Apo'nun fikirleri ve felsefesi bugün tüm dünyaya yayılarak ses getirdi. Dolayısıyla halkların birliği ile Önder Apo'nun özgürlüğünü sağlayacağız. Başarıya ulaşarak düşmanı yeneceğiz. Artık harekete geçme ve devrimci halk savaşını kazanma zamanıdır" değerlendirmesinde bulundu.


"Gücümüzü ve inancımızı partimizin varlığından alıyoruz" diyen YJA Star gerillası Sema Pîrdoxan, bugün sadece Türk devletinin değil, hegemonik güçlerin de PKK'ye saldırdığını belirtti. Bu saldırılara karşı gerillanın amansız bir mücadele sergilediğini ifade eden Sema Pîrdoxan, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "İrademizi ve inancımızı Önder Apo'nun fikirlerinden ve felsefesinden alıyoruz. Önder Apo'nun fikir ve felsefesiyle ortaya çıkan Jin Jiyan Azadî sloganı, bugün Doğu Kürdistan kadınları öncülüğünde tüm dünyaya yayıldı. Bu emek Önder Apo'nun ve şehitlerin emeğidir."

PKK ŞEHİTLERİN FEDAKARLIKLARI İLE BUGÜNLERE GELDİ


PKK'nin kuruluş yıldönümü vesilesiyle bir kez daha intikam alma, başarı ve zafer sözü verdiklerini vurgulayan gerilla Rojhat Efrîn, "Partimiz PKK'nin kurulmasıyla birlikte insanlıkta büyük değişimler yaşandı. Partimiz Önder Apo'nun emekleri ve şehitlerin fedakarlıkları ile bugünlere geldi. Ulusal bir devrim yapmak istiyorsak, devrimin gereklerine göre hareket etmeliyiz. Mücadeleyi yükseltme ve özgürlük savaşını kazanma zamanı. HPG gerillaları olarak özgürlük mücadelesini yükseltme ve özgürlük savaşını kazanma sözünü veriyoruz" dedi.


PKK'nin Haki Karer'in şahaetinin ardından kurulduğunu hatırlatan HPG gerillası Ciwan Minbic ise şu ifadeleri kullandı: "Heval Haki Türk bir arkadaştı. Buradan da PKK'nin bütün halkların partisi olduğunu anlayabiliriz. Arap ulusundan olan bizler de gerilla saflarında yer alıyoruz. PKK, şehitlerinin emeğiyle, Önder Apo'nun mücadelesiyle bugünlere geldi. PKK ulusal bir harekettir, irademizi Önder Apo'nun mücadelesinden alıyoruz. PKK'nin 45. yılını Türk devletine karşı zafer yılı yapacağız."