Güneş: Bu direniş devrime dönüşecek

PAJK Koordinasyon Üyesi Şimal Ülkem Güneş, açlık grevi direnişlerini selamlayarak, “Bu direniş devrime dönüşecek” dedi. Güneş, “Kürt halkının faşizme öfkesi büyüktür fakat sadece öfke yeterli değil” diye ekledi.

PAJK Koordinasyon Üyesi Şimal Ülkem Güneş radyo Dengê Welat’a konuştu. Ülkem, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekerek, İmralı direnişi ve açlık grevi eylemcilerini selamladı. 
Güneş, “direnişlerinin Kürt halkının kaderini belirleyeceğinin bilincinde olan 14 Temmuz direnişçilerini, Mazlum Doğan’ı, dörtleri ve Sakine Cansız’ı” hatırlattı. 

KEMALLERİN, SARALARIN RUHU... 

“Açlık grevi eylemleri kendisine insanım, demokratım diyen herkesin gündemindedir” diyen Güneş, şunları ekledi: “Öncelikle devrim için bedenini ortaya koyan PKK ve PAJK’lı zindan direnişçileri çok önemli bir mesaj vermektedir. Günümüzde Amed zindanında yaşayan Kemallerin, Saraların ruhudur. Günümüz mücadelesini yaratmış olan, milyonlara ulaştıran Amed zindan direnişleridir. Onların büyük direnişleri, kendilerini feda etmeleri ile direniş başarıya ulaşmıştır. Kaybeden faşist Türk Devleti olmuştur.” 

LEYLA GÜVEN ÜÇ AYDIR AMANSIZ DİRENİYOR

Leyla Güven öncülüğünde Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle gelişen açlık grevi eylemlerinin temel gündem olduğunu ifade eden Şimal Ülkem Güneş, Türk Devleti’nin açlık grevi eylemleri karşısında tedirgin ve çaresiz kaldığını kaydetti. 
Güneş şunları ekledi: “Faşist Türk Devleti tecridi gündemden kaldırmak için yine yalan ve hilelere başvurmuştur. Mehmet Öcalan’ın apar-topar alınıp İmralı’ya götürülmesi ile verilmek istenen mesaj çok açıktı. Türk Devleti tecridi kırılmış gibi yansıtmak ve günbegün büyüyen eylemlerin son bulması için böyle bir girişimde bulundu. Fakat Kürt halkı ve kadınları artık eskisi gibi değil, uyanmış ve bilinçlenmiştir. AKP’nin bu oyununa karşı Leyla Güven başta olmak üzere açlık grevi direnişçileri tecridin sonlanmadığını ve tecrit kırılana kadar eylemlerine devam edeceklerini açıklamıştı. Bugün yine dışarıda da tecrit sonlanıncaya dek eylemine devam eden Leyla Güven üç aydır amansız direniyor.”

TÜRK DEVLETİ BÜYÜK DİRENİŞ KARŞISINDA ÇARESİZ KALDI

Güneş, Leyla Güven’in serbest bırakılmasındaki amaca dikkat çekerek şunları söyledi:
“Türk Devleti’nin ilk oyunu işe yaramayınca ve direnişler uluslararası alanlarda da ses getirince korktu, ikinci bir oyuna başvurdu ve Leyla Güven direnişinin 80. gününde tahliye edildi. Türk Devleti Leyla Güven’in açlık grevine kendi özgürlüğü için başlamadığını çok iyi biliyor fakat bu büyük direniş karşısında çaresiz kalmış, eylemin sonlanmayacağını kestirememiştir. Leyla Güven her konuşmasında ve çağrısında dile getirmiştir. Leyla Güven kendi şahsı için değil halkların Önderi Önder Apo’nun üzerindeki tecridin kaldırılması için 88 günü geride bırakmıştır. Çünkü Önder Apo’nun özgürlüğünün tüm kadınların ve halkların özgürlüğüdür. ”

KADIN VE GENÇLERİN DESTEĞİ

Kadın ve gençliğin önemli ve kritik süreçlerdeki rolüne de değinen Güneş, açlık grevi eylemlerine en büyük desteğin yine kadınlardan ve gençlerden geldiğini söyledi. 
Güneş şöyle devam etti: “Kürt halkı ve kadınları Leylaların sesine destek olmuş ve onlarcası açlık grevi eylemlerine katılmışlardır. Özellikle bu süreçte en fazla rolünü oynaması gereken kadınlar ve gençlerdir. Çünkü özgürlüğe en çok ihtiyacı olan ve en çok baskı altında olan onlardır. Kadının değişim ve dönüşüm yaratma gibi bir yeteneği vardır ve Önder Apo’ya, kadın yoldaşı olduğu için müthiş bağlı olan kadındır. Önder Apo’nun özgürlüğünü garanti edecek olan da kadınlar ve gençlerdir.”
Son olarak özellikle kadınlara ve gençlere çağrıda bulunan PAJK Koordinasyon Üyesi Şimal Ülkem Güneş, artık sözün pek bir anlamının kalmadığını ve zamanın eylem zamanı, harekete geçme zamanı olduğunu kaydetti. 

“ÖNDER APO RUHEN ÖZGÜR, FİZİKİ ÖZGÜRLÜĞÜ DE SAĞLAYACAĞIZ”

Güneş şöyle noktaladı: “Leyla Güven öncülüğünde devam eden direnişlerin yanında kendine ‘insanım’ diyenler ancak Önder Apo’ya özeleştiri verebilir. Kürdistan ve Ortadoğu kaderini değiştirecek olan ve özgürlüğü-eşitliği getirecek olan Leylaların direnişidir. Her ne kadar faşizmin saldırıları yoğunsa, direniş daha büyüktür. Bu direniş devrime dönüşecektir. Önder Apo ruhen zaten özgürdür, Leyla’nın yaktığı kıvılcımı büyük bir ateşe evirip Önder Apo’yu fiziki de özgürleştireceğiz, Kürdistan’ı özgürleştireceğiz. 

KÜRT HALKININ FAŞİZME ÖFKESİ BÜYÜK AMA YETERLİ DEĞİL

“Kürt halkının faşizme öfkesi büyüktür fakat sadece öfke yeterli değil. Herkesin ayağa kalkıp kendi özgürlüğüne sahip çıkması gerekiyor. Şimdiki tutum yeterli değildir. Yüzlerce insan bedenini ölüme yatırmış durumdadır. Çoğu eylemcinin sağlığı kritik evreye ulaşmıştır. Kadınlar ve gençler başta olmak üzere halk sesini daha da yükseltmeli ve sokaklarda olmalıdır. Eğer var olan sistemden razı değilsek eyleme geçme zamanıdır. Direniş ile faşizm yıkılacak, tecrit kırılacak ve Kürdistan özgürleşecektir.”