Güven, Çınar ve Yüksek aileleri ile bir araya geldi

DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve beraberindeki heyet, Öcalan üzerindeki tecridin kırılması amacıyla bulundukları cezaevlerinde fedai eylem yaparak şehit düşenlerin Kızıltepe ve Nusaybin'deki ailelerini ziyaret etti.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve beraberindeki heyet, Mardin'de belediyelere atanan kayyumlara karşı başlatılan Demokrasi Nöbeti'ne katıldıktan sonra Kızıltepe'de partililerle bir araya geldi. HDP binasında gerçekleşen buluşmaya, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı cezaevlerinde başlatılan açlık grevi sırasında tutsak olduğu Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'nde fedai eylem yapan Medya Çınar'ın ailesi de katıldı.

Burada Çınar'ın annesi Çaçani Çınar ile konuşan Güven, "Medya yaş olarak küçük olabilirdi ama onun yüreği çok büyüktü. Onlar bedenlerini barışa siper edenler oldular" dedi.

HDP'li heyet daha sonra Nusaybin ilçesine geçerek, tecride karşı 2 Nisan tarihinde tutsak olduğu Osmaniye 2 No'lu T Tipi Kapalı Cezaevi'nde fedai eylem yapan Siraç Yüksek'in ailesi ile bir araya geldi. Burada konuşan Güven, "Siraç ve diğer arkadaşlar ölmesin diye canımı ortaya koydum. Bu sefer gençler ölmesin diye ben ölüme yattım. Ama gençlerin ölmesine engel olamadım. Sayın Öcalan bedenlerini ölüme yatırmamaları konusunda uyarıda bulunmuştu. Ancak gençler seslerini dört bir yana duyurabilmek adına canlarını feda ettiler" diye konuştu. Heyet ve Yüksek'in ailesi daha sonra Yeni Moris Mezarlığı’na geçti. Mezarlık ziyaretinde dualar okundu.

HDP'liler, son olarak sağlık sorunları nedeniyle dün tahliye edilen yüzde 93 engelli gazeteci Metin Duran ve ailesini ziyaret etti.