Güven: Tecridi fedai eylemciler kırdı

Uluslararası Zilan Kadın Festivali'ne görüntülü bir mesaj gönderen DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, "Tecrit, fedai eylem yapanlar sayesinde kırıldı" dedi.

Leverkusen'deki 15'inci Uluslararası Zilan Kadın Festivali, organizatörlerin açılış konuşması ile başladı. 
Almanya Kürt Kadın Hareketi (YJK-E), Kadın Barış Bürosu (CENİ) ile Şehit Nucan Kadın Meclisi, festivale katılanları selamladı.
Festivalde Serenat Ezgican'ın sahne almasının ardından DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven görüntülü bir mesaj gönderdi.

GÜVEN, ŞEHİTLERİ ANDI

Güven, "Başta annelerimiz, kadınlarımız ve bütün yoldaşlarımıza saygı ve selamlarımı iletiyorum" dedi.
Zilan Kadın Festivali katılımcıları ile bir arada olmanın hayal gibi olduğunu söyleyen Güven, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin, fedai eylem gerçekleştirerek şehit düşen 9 devrimci sayesinde kırıldığını belirtti.
Yıllar sonra direnişle Öcalan'dan haber alındığını belirten Güven, "Bu arkadaşlar en ağır yükü taşıyarak, ölümsüzlüğe ulaştılar. Hamle, bu şehitler sayesinde amaca ulaştı. Gerçekleşen başarının en büyük payı bu arkadaşlarındır" dedi.

'GELECEĞİMİZ İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ'

Avrupa'daki Kürtlerin de açlık grevi derinişinin başından sonuna kadar büyük bir direniş gösterdiğini kaydeden Güven, şöyle devam etti: "Bu eyleme başladığımda geç kalmış olduğumuzu söylemiştim. Kürt kadınları olarak tecridi kırmayı hedefledik. Biz, geleceğimizin daha düzgün, güzel olması için mücadele edeceğiz."