GÖRÜNTÜLÜ

Güneyli kadınlar: Sakineler'in mücadelesini büyüteceğiz

Güney Kürdistanlı kadınlar, 2013’te Paris'te katledilen Kürt kadın devrimciler için her yerde mücadeleyi büyütme çağrısı yaptılar.

ANF’ye konuşan kadınlar, “Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez arkadaşların katledilmesi Kürt kadın mücadelesi açısından büyük bir kayıptı. Bu katliamla kadınların özgürlük umudunu kırmayı hedeflediler" dedi. 

Umut İnsan Hakları Derneği Kerkük Şube Başkanı Srud Mıhemed, “Kürt kadını bugün dünya kadın özgürlük mücadelesine öncülük ediyor. Herkesin gözü Kürt kadınlarının mücadelesine dönmüş durumda. Dolayısıyla aslında bu kadın arkadaşlarımızın katledilmesi dünya kadın mücadelesine dönük bir saldırıydı. Kadınların umutlarını onların şahsında kırmak istediler. Ama şunu herkes bilmeli; bu kadın devrimcilerin katledilmesi Kürt kadınlarını kendi mücadelelerine daha fazla sarılmaya itti" diye konuştu.

'SÖZ VERİYORUZ...'

“Fransa gibi demokrasi ve özgürlüklerden söz edilen bir ülkede eğer izin verilmemiş, tedbir alınmış olsaydı Türk MİT’i böyle bir katliam gerçekleştiremezdi" diyen Kürdistan Özgür Kadın Hareketi Üyesi Reyhan Hamid ise, Fransa’nın bu katliamı aydınlatmada sorumluluğu olduğunu kaydetti.

Hamid, “Bu yoldaşların yolunda mücadeleyi daha da büyüteceğiz. Bunun sözünü net olarak veriyoruz. Tüm kadınlar da bu arkadaşların anısına bağlılığın gereği olarak her yerde mücadelelerini daha da geliştirmeli, her tarafta örgütlenmeli" dedi.