Güven:Direniş büyümeli ve her yere yayılmalıdır

DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, "Biz kadınlar olarak bu sürecin yükünü omuzlamalı ve alanlara çıkmalıyız. Direniş büyümeli ve her yere yayılmalıdır. Belki zor ve karanlık günler yaşıyoruz ama hepimiz biliyoruz ki aydınlık günler yakındır” dedi.

 DBP Kadın Meclisi öncülüğünde kadın derneklerinin kapatılması ve kadın kazanımlarına yönelik saldırılara karşı yapılan Amed'deki "Kadın Buluşması" konuşmalarla sürüyor.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven, başarılı, bilinçli, dirençli, özgürlüğünü isteyen kadınların bu erk zihniyetine boyun eğmeyeceğini belirtti.

Kobanê, Şengal ve Musul'daki kadın direnişlerine dikkat çeken Güven, “Binaları mühürleyerek kapılarımıza kilit vurabilirler ama dilimize, mücadelemize asla kilit vuramazlar. Hepiniz farklı illerden ve ülkelerden geldiniz buraya. Belki geldiğimiz yerler farklılık gösteriyor olabilir ama mücadelemiz ve direnişimiz ortaktır. Devletin yıllardır değişmeyen bir konsepti var. Diyorlardı ki direnenleri, sokakta olanları bir yerde kıstırıp kafasına sıkacağız. Bizi ölümle bitirebileceklerini sandılar. Öldürdüler, tutukladılar ama bitiremediler.

Şunu iyi bilmeliyiz ki kadın olmadan başarı olmaz. Biz kadınlar olarak bu sürecin yükünü omuzlamalı ve alanlara çıkmalıyız. Direniş büyümeli ve her yere yayılmalıdır. Belki zor ve karanlık günler yaşıyoruz ama hepimiz biliyoruz ki aydınlık günler yakındır” dedi. 

DİRENİŞ DOLU GÜNLER BİZİ BEKLİYOR

HDK Eş Sözcüsü Gülistan Koçyiğit ise şunları söyledi: “Sizi bu coşkunuzla görmek bize güç verdi. İyi ki geldiniz, iyi ki bizimlesiniz. Biz kadınlar zalimlerin tüm faşist uygulamalarına karşı direnmekten güç alıyoruz. Bugün burada aramızda olmayan, cezaevlerinde rehin tutulan kadın yoldaşlarımıza da buradan selam yollamak ve direnişlerini sürdürdüğümüzü belirtmek istiyoruz. Onlar yalnız değiller, onlar zindanda bugünlerimizin, direnişimizin, mücadelemizin bedelini ödüyorlar. Hiçbir kazanımımızı AKP'nin sistemine teslim etmeyeceğiz. Günlerdir sokaklarda direnişler örgütleniyor. Bütün kadınlar çok iyi biliyor ki AKP'nin ilk hedefi kadınlardır. AKP ve kadın düşmanları da çok iyi bilmeli ki asla vazgeçmeyeceğiz ve alanlardan çekilmeyeceğiz. Direniş dolu günler bizi bekliyor. Mücadele de direniş de başarı da bizim olacaktır."

'AP'DE DURUŞ SERGİLEYECEĞİZ'

Avrupa Parlamentosu Milletvekili Julie Ward da, "Sadece 3 haftada bile burada yaşanan dehşeti gözlemlemiş bulundum. Özellikle çocuklarla ilgili geçirilmeye çalışılan yasa karşısında şoke oldum. AP’de ve başka yerlerde eylemler ve kampanyalar yapacağım. Ortaçağ’a döndük. 21’inci yüz yılda hiç kimsenin aklının ucundan geçmemesi gereken bir şeyden şimdi Türkiye’de parlamentoda onaylanacak. Bana göre bu uygarlık karşıtı bir hareket ve AP'de bunun karşısında bir duruş sergileyeceğiz" dedi.

'İRLANDA'DA SÜREN SAVAŞ HALİNİ GÖRDÜM'

Sinn Fein Parti Meclisi üyesi Cara Mc Shane,Amed'e geldiğinde İrlanda'da süren savaş halini gördüğünü belirterek, şunları dile getirdi: "Son 30 yıldır İrlanda'da süren çatışmalar var. İngiliz emperyalizmine karşı sürdürdüğümüz bir mücadele var. Dün gece Diyarbakır sokaklarında gördüğüm polisler İrlanda'yı hatırlattı bana. Türkiye'nin demokratikleşmesi ve barış için Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması çok önemlidir. Türkiye ve Kürdistan'da kadın mücadelesinin yeri ve misyonu çok değerli. Güç aldığımız bir kadın direnişi var."