GÖRÜNTÜLÜ

Halfeti'de 'Önderliğime, toprağıma, özgürlüğüme sahip çıkıyorum' paneli

KJA tarafından “Önderliğime, toprağıma, özgürlüğüme sahip çıkıyorum” şiarıyla başlatılan kampanya çerçevesinde Halfeti panel düzenlendi.

Kongreya Jinen Azad (KJA) tarafından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrit ve öz yönetim alanlarında devlet eli ile gerçekleştirilen yıkıma dikkat çekmek ve uluslararası kamuoyunda duyarlılık oluşturmak amacıyla “Önderliğime, toprağıma, özgürlüğüme sahip çıkıyorum” şiarıyla başlatılan kampanya çerçevesinde Urfa'nın Halfeti ilçesinde panel düzenlendi. Halfeti Belediyesi konferans salonunda gerçekleştirilen panele birçok kadın katılmasının yanı sıra HDP Urfa Milletvekili Dilek Öcalan, KJA sözcüleri, Barış Anneleri ve Halfeti Belediyesi Eş Başkanı Ayşe Durmuş katıldı. Panele başlamadan önce kadınlar bütün devrim şehitleri anısı saygı duruşunda bulundu. Ardından KJA Urfa Kampanya Sözcüsü Fatma Doğan, Öcalan'a uygulanan tecride ilişkin hazırladıkları deklarasyonu okudu.

Doğan, Öcalan'ın Kürt kadınları açısından ne kadar önemli olduğuna değinerek, son süreçte yaşanan ve Öcalan’a uygulanan tecridi Kürt kadınlarının yıkacağı mesajını verdi. Doğan aktarımına şöyle devam etti: "Önderliğin verdiği perspektif ile kadınlarımız daha bilinçli ve alanlara inerek özgürlüklerine, mücadelelerine sahip çıkma noktasında gelişmiştir. Bu yüzden başlatmış olduğumuz ve 6 ay boyunca sürecek olan kampanyamızı kadınların desteklemeleri ve sahiplenmeleri gerekmektedir."

'AKP'NİN BASKILARINA BUYUN EĞMEYECEĞİZ'

Ardından konuşan HDP Urfa Milletvekili Dilek Öcalan da ilk olarak Antep'te DAİŞ çetelerinin eliyle gerçekleştirilen vahşi katliamı kınayarak, katliamda yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı diledi. Kürt kadın örgütlerinin artık siyasete yön veren ve Kürt kadınlarının bu aşamaya gelmesini siyasi iktidarın kabul etmediğini dile getiren Öcalan, "Halkların Demokratik Partisi dışında Türkiye'de yürütülen bu savaşın bitmesini isteyen bir parti mecliste yoktur. Tek adam iktidarlık uğruna bu ülkeye ne hale soktuğunu çok iyi biliyoruz. Kadınlar olarak bu kadar değerlerimiz göz önünde olmasına rağmen AKP'nin baskılarına buyun eğmeyeceğiz" diye konuştu.

'KADINLARIN ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ TARİHE GEÇECEK'

Barıştan korktukları için insanları katlettiklerini söyleyen Öcalan, bu kadar hak ihlallerinin yaşandığı bir ülkede kadınlarından sesini yükseltmemesinin ihanet olacağını belirtti. Öcalan "İmralı'da Önderliğin özgürlüğü sağlanmazsa Türkiye bir adım bile atamaz. Çünkü Önderlik sadece Kürt halkının lideri değil bütün ezilen, yok sayılan, kimliksizleştirilen  halkların lideridir. Bu yüzden kadınlar Önderliklerine sahip çıkmalıdır. Minbic'e öncülük eden yine bir kadın komutandı. Yine Kobanê'de kendi bedenini ateşe atan Arinlerdir. Kadınların özgürlük mücadelesi tarihe geçecek. Önderliğin özgürlüğü için son süreçte başladığımız kampanyaları Urfa ve ilçeleri sahipleniyor" dedi.

Öcalan'ın konuşmasından sonra panel soru-cevap bölümü ile devam etti. Kadınlar Öcalan için kaygılarını dile getirirken sık sık "Biji Serok Apo", "Jin jiyan azadi" ve "Tecride hayır Öcalan'a özgürlük" sloganları atılarak zılgıtlar çekildi.

Panel soru-cevap bölümünün ardından son buldu.

...