GÖRÜNTÜLÜ

Halfeti'deki KJA üyelerinden Nusaybin'e dayanışma eli

KJA Halfeti bileşenleri, Nusaybin ile dayanışmak için başlattıkları kampanya kapsamında toplanılan gıda malzemesini Nusaybin'e gönderdi.

 

KJA Halfeti bileşenleri öncülüğünde Urfa'nın Halfeti ilçesinde kadınlar öz yönetim alanlarıyla dayanışmak amacıyla başlattıkları kampanya kapsamında topladıkları eşya ve malzemeleri Nusaybin'e ulaştırmak üzere yola çıkardı. Gıda ve temizlik ürünlerinden oluşan yardımı tek tek paketleyerek ambalajlayan kadınlar, burada hazırladıkları eşyaları kamyona yükleyerek Nusaybin'deki ihtiyaç sahiplerine doğru yola çıkardı.

Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üzerinden Nusaybin'e ulaştırılacak yardımların araca yüklendiği sırada kampanyaya ilişkin açıklama yapıldı.

'EL ELE VEREREK...'

Açıklamayı yapan KJA Halfeti Bileşenleri Sözcüsü Nahide Sağlamcan, başlattıkları kampanyanın AKP/Saray tarafından Kürt kentlerinde yapılan saldırılar sonucu evleri yakılıp yıkılan aileler ile dayanışmak amacıyla olduğunun altını çizdi. Sağlamcan şunları ifade etti: "El ele vererek toprağımıza  sahip çıkarak halkımıza karşı yapılan zorbalığa karşı direneceğiz. Bizler birbirimizi anlayarak ve acılarımızı paylaşarak güçlenebiliriz. Biz kadınlar savaş ortamlarında en çok zarar gören acı çekenler olduğumuz için biz yapılan bu katliamların karşısında mücadele ederek, hesabını soracağız. Zılgıtlarımızla, halaylarımızla bu mücadeleyi taçlandırarak önderliğimize, toprağımıza ve özgürlüğümüze sahip çıkacağız."

Açıklamanın ardından yüklenen araç Nusaybin'e doğru yola çıkarıldı.

...