‘Halkın iradesini asla teslim alamazlar’

Gültan Kışanak, Ayla Akat ve Fırat Anlı’nın tutuklanmasına tepki gösteren kadınlar, “Yıllarca büyük bir emek ile kazandığımız kazanımlarımıza göz koydular. Belediye başkanlarımızı tutuklayarak halkın iradesini asla teslim alamazlar” dedi.

Adana'nın Seyhan ilçesindeki kadınlar Amed Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı ile KJA Sözcüsü Ayla Akat Ata'nın savcılık sorgularının ardından "örgüt üyesi olmak" ve "örgüt yöneticisi olmak" iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilmelerine tepki gösterdi. Yapılan hukuksuzlukların son bulmasını isteyen Cemile Kavak, “Biz o başkanları ne zorluklar ile o belediyelere getirdik. Gece gündüz durmadan çalıştık. İrademizi tanımak zorundasınız” dedi. Belediyeleri halkın iradesiyle kazandıklarını hatırlataran Cemile, “Zulmünüzü Kürt halkın üzerinde çekin. Bizi bu şekilde bitiremezsiniz, biz var oldukça hep zulmünüze karşı direneceğiz" diye tepki gösterdi.

'HALKIN İRADESİNİ TESLİM ALAMAZLAR'

Besime Turay ise, Kürt halkının direniş tarihe bakılması gerektiğini söyledi. Büyük bir emekle belediyeleri kazandıklarını hatırlatan Turay , “Yıllarca büyük bir emek ile kazandığımız kazanımlarımıza göz koydular. Belediye başkanlarımızı  tutuklayarak halkın iradesini asla teslim alamazlar. Kayyım atayarak, kurumları kapatarak halkın iradesini asla  teslim alamazlar. Biz asla bitmeyeceğiz ve hep bu topraklarda var olacağız. Belediye başkanlarımızı derhal serbest bıraksınlar” diye konuştu. 
Kezban Ünker de, bu yaşananların 90'lı yılları aratacak düzeyde olduğuna dikkat çekti. “Halkın gece gündüz çalışarak kazandıkları belediye başkanları tutuklanıyor ve kayyım atanıyor, bu nasıl kirli bir siyaset” diyerek tepki gösteren Ülker, KHK ile yapılan ihraçlara ve özgür basının kapatılmasına da değindi. Kezban, şöyle konuştu: “Diğer yandan da muhalif olan tüm basına, kurumlara, öğretmenlere saldırılarak işlerinden ediliyor. Halkın gerçek haber alma hakları gasp ediliyor. Bu ülkede bir avuç olan özgür basını birileri mühürleniyor. ‘Ya benim sana sunduklarımı halka duyuracaksın ya da senin yerin yok bu ülkede’ diyorlar" dedi.