GÖRÜNTÜLÜ

Hamburg’da 25 Kasım etkinlikleri başladı

Almanya’nın Hamburg kentinde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü ve son süreçte Türkiye ve Kürdistan’da yaşananlar vesilesiyle TJK-E ile ADKH’nin ortak düzenledikleri panelde mücadeleyi yükseltme çağrısı yapıldı.

Demokratik Kadın Hareketi temsilcisi ve İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği sözcüsü Kıvılcım Arat ile eski milletvekili Sevahir Bayındır’ın konuşmacılar olarak katıldıkları panel Sternschanze semtinde bulunan MIG-Zentrum’da gerçekleştirildi.

Panele katılmak üzere İstanbul’dan Hamburg’a gelen Kıvılcım Arat, yaptığı sunumda devletin kadın üzerindeki şiddeti konusunda tarihten bugüne kadar dünyanın birçok yerinden örnekler vererek, kadın ve LGBT hareketlerinin mücadele yöntemlerini anlattı.

Sevahir Bayındır ise, devlet ve erkek tarafından uygulanan şiddet karşısındaki öz savunma ve öz irade kavramları üzerinde durdurarak, Avrupa’da yaşayan tüm toplumun Ortadoğu’da susturulmak istenen herkes için vekaleten mücadele vermesi gerektiğini ifade etti.

Panel soru-cevap bölümüyle sona erdi. Hamburg’daki 25 Kasım etkinlikleri, 26 Kasım tarihinde saat 14.00’te birçok kadın kurumu tarafından Mönckebergstrasse’de ortak düzenlenen mitingle devam edecek.