Hayatını kaybeden 4 gerillanın kimlikleri açıklandı

HPG Basın İrtibat Merkezi, Mardin Kerboran ve Şırnak Besta’da hayatını kaybeden 4 gerillanın kimliklerini açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi Alişer Tori, Canşêr Rüstem ve Rêzan Zaxo’nun Mardin Kerboran’da, Bedri Şırnak isimli gerillanın da Besta’da hayatını kaybettiğini duyurdu.

HPG-BİM’in gerillaların kimlik bilgileri ve mücadele yaşamlarına ilişkin açıklaması şöyle:

26 Mart günü işgalci TC ordusu Mardin’in Kerboran (Dargeçit) ilçesi kırsalında insansız hava araçlarının desteğinde bir operasyon başlatmıştır. Aynı gün işgalci güçler alanı yoğun bir şekilde bombalamıştır. Düzenlenen bombardımanlarda 3 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır.

Yine geçtiğimiz yıl, 13 Mayıs tarihlerinde düşmanın Şırnak’ın Besta alanına bağlı Şehit Resul alanında gerçekleştirdiği operasyon sırasında yaşanan çatışmada Bedri Şırnak arkadaşımız şehit düşmüştür.

Şehit düşen arkadaşlarımızın sicil bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Alişer Tori 
Adı Soyadı: Burhan Duygun
Doğum Yeri: Mardin
Anne - Baba Adı: Anude - İbrahim
Şehadet Tarihi ve Yeri: 26 Mart 2018 / Mardin

Kod Adı: Canşer Rüstem
Adı Soyadı: Renas Cemil Ali
Doğum Yeri: Efrin
Anne - Baba Adı: Feride – Cemil Ali
Şehadet Tarihi ve Yeri: 26 Mart 2018 / Mardin

Kod Adı: Rezan Zaxo
Adı Soyadı: Serhat Gazyak
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Kadriye - Hasan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 26 Mart 2018 / Mardin

Kod Adı: Bedri Şırnak
Adı Soyadı: Bedri Akça
Doğum Yeri: Etruş
Anne - Baba Adı: Akida - Emin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 13 Mayıs 2017 / Şırnak

Canşêr Rüstem arkadaşımız, yurtsever bir ailenin çocuğu olarak Efrin’de dünyaya gelmiştir. Her zaman yurtseverlik değerine sahip çıkan bir ortamda büyüdüğü için, erken yaşlarda Kürt özgürlük hareketine sempati duymaya başlamıştır. Rojava devriminin geliştiği süreçlerde mücadelemize katılmıştır. Ulusal bilince sahip olan Canşêr arkadaşımız, Kürdistan dağlarına gelerek gerillacılık yapmayı tercih etmiştir. O dört parça Kürdistan’daki halkımız için mücadele edilmesi gerektiğine inanmıştır. Genç yaşına rağmen, aktif ve askeri yönden kendisini geliştiren bir arkadaşımız olmuştur. Kısa sürede yetkin bir gerilla olmayı başarmış ve Kuzey alanlarına giderek, TC faşizmine karşı halkımızı korumanın sorumluluğunu almıştır. Son anına kadar da büyük bir emek ile mücadeleye katılan Canşer arkadaşımız, gerillacılıkta geçirdiği her bir anını, dolu dolu yaşamış ve bu süreye büyük bir emeği sığdırmıştır. 

Rêzan Zaxo arkadaşımız; aslen Şırnaklı olan bir ailenin çocuğu olarak Cizre’de dünyaya gelmiştir. Ama Rezan arkadaşımızın ailesi tc devletinin baskıları yüzünden güney Kürdistan’a göç etmek zorunda kalmıştır. Rêzan arkadaşımız mülteci yaşamı içerisinde büyümüştür. Savaş gerçeğini, ülkesiz, yurtsuz ve topraksız kalmanın duyguları ile büyüyen Rezan arkadaşımız, erken yaşlardan itibaren düşman gerçeğini bilince çıkarmış ve Kürt halkının özgürlüğü için gerilla saflarına katılmıştır. Botan coğrafyasının asiliğini her zaman yüreğinde hissederek yaşayan Rezan arkadaşımız, savaşta da güçlü bir gerilla olmayı başarmıştır. Kuzey sahasına giderek, orada düşmana karşı aktif savaş içerisinde yer almıştır. Son ana kadar da Kürt halkının özgürlüğü için mücadele eden Rezan arkadaşımız, doğduğu topraklar olan Botan’da yaşamını yitirmiştir. 

Elişêr Tori arkadaşımız, Kerboran’da dünyaya gelmiş, Kürdistan’da büyüdüğü için düşman gerçeğini tanıyarak hayatı öğrenmiştir. TC faşizmini ve işgalciliğine Kürdistan coğrafyasında son verilmediği süreci, Kürt halkının özgür olmayacağı görmüş ve bu temelde de özgürlük saflarına katılmıştır. Gerilla alanlarına geldiği andan itibaren de büyük bir özveri ile mücadeleye katılım göstermiştir. Kısa sürede yetkin bir gerilla olmayı başarmış ve gelişen savaş sürecine en aktif katılan dinamik arkadaşlarımızdan biri olmuştur. Gerillada bir süre eğitim aldıktan sonra aktif savaş pratiği olarak da, kendi doğduğu topraklara dönmüştür. Çocukluğunu geçirdiği Kerboran alanında aktif savaşta yer alarak, Kürt gençliğinin düşmanlarımıza karşı nasıl bir duruş sergilemesi gerektiğini gösteren yoldaşlarımızdan biri olmuştur.

Bedri Şırnak arkadaşımız, Şırnaklı yurtsever bir ailenin çocuğu olarak Başure Kürdistan’da, ailenin sürgün hayatı yaşadığı dönemlerde dünyaya gelmiştir. Aile faşist tc devletinin baskılarından dolayı 90’lı yıllarda Başuri Kürdistan’a göçetmek zorunda kalmıştı. Önce Etruş kampında kalan, aile daha sonra bir süre Maxmur Ş. Rüstem Mülteci kampında kalmıştır. Ailenin yaşadığı bu mülteci hayatı içerisinde büyüyen Bedri arkadaşımız, Kürt Özgürlük Mücadelesinden uzak büyümemiştir. Mücadeleyi tanımış ve erken yaşlarda Kürdistan dağlarının yolunu tutmuştur. Bedri arkadaşımız, gerillada emeği ve mütevazi kişiliği ile öne çıkan arkadaşlarımızdan biri olmuştur. Düşmanın halkımıza saldırdığı bir süreçte ata toprakları olan Botan’a geçerek, aktif savaş içerisinde yer almıştır. Kendi öz topraklarından uzakta büyümüştü ama çocukluk hayali olan Botan topraklarında, gerçek bir yurtsever Botanlı olarak kendini Kürt halkının özgürlüğüne adamış ve son anına kadar da savaşçı duruşundan taviz vermemiştir. 

Yaşadığımız şahadetlerden dolayı, başta şehit arkadaşlarımızın yurtsever aileleri olmak üzere, tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyoruz. Ve şehitlerimizin ideali olan özgür Önderlikle, özgür Kürdistan’da yaşama iddiasını gerçekleştirene kadar da mücadelemizi zaferle sonuçlandıracağımızın sözünü bir kere daha yineliyoruz.''