Hayatını kaybeden iki YJA STAR gerillasının kimlikleri açıklandı

Şırnak’ın Uludere ilçesinde 1 Ocak günün 6 askerin öldürüldüğü eylemde hayatını kaybeden 2 YJA STAR gerillasının kimlikleri açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi tarafından yapılan açıklamada, hayatını kaybeden gerillalara ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, İstanbul doğumlu Çerkez halkından olan Ayşe Baykal (Zozan Cudi) ve Ağrı doğumlu Yasemin Ballı (Dicle Fırat) isimli gerillaların mücadele hayatlarına ilişkin de değerlendirmeler yer aldı.

HPG-BİM’in açıklaması şöyle:

1 Ocak günü Şırnak’ın Qılaban ilçesine bağlı Gıre Sinek Karakokuna yönelik güçlerimizin bir eylem gerçekleştirdiğini ve gerçekleşen eylemde 6 düşman askerinin öldürüldüğünü duyurmuştuk. Bu eylem sırasında yaşanan çatışma sonucunda Zozan ve Dicle arkadaşlarımız da kahramanca savaşarak şehit düşmüşlerdir.

Şehit arkadaşlarımızın sicil bilgileri şöyledir;

Kod Adı: Dicle Fırat
Adı Soyadı: Yasemin Ballı
Doğum Yeri: Ağrı
Anne - Baba Adı: Yıldız - Zülküf
Şehadet Tarihi ve Yeri: 1 Ocak 2018 / Şırnak

Kod Adı: Zozan Cudi
Adı Soyadı: Ayşe Baykal
Doğum Yeri: İstanbul
Anne - Baba Adı: Deniz – Ahmet İzzettin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 1 Ocak 2018 / Şırnak

Zozan Cudi, yoldaşımız enternasyonalizm kimliğiyle, halkların birlikteliğine inanarak özgürlük saflarına katılmış Çerkez bir arkadaşımızdır. AKP-MHP faşizminin Türkiye halkları üzerinde devlet terörünü vahşice uyguladığı bir dönemde mücadele saflarımıza katılan Zozan arkadaşımız, Türkiye’deki demokrasi mücadelesinin en dinamik yerinin Kürt Özgürlük Hareketi olduğuna yürekten inanmış ve bu bilinçle de katılım göstermiştir. Türk devlet faşizminin toplum kırım uygulamalarının yanı sıra, kadınlar başta olmak üzere toplumun tüm kesimleri üzerinde büyük bir baskı uyguladığını görüp, bu faşist sisteme karşı mücadelede halkların birlikte ve ortak hareket etmesine inan Zozan arkadaşımız, Türkiye halklarının demokrasi mücadelesinin tüm ezilen kesimlerin ortaklaşması ile gelişeceğine inanmıştır.

Çerkez asıllı bir kadın olarak, Önder Apo’nun özgür kadın kimliğini de sahiplenip, Saraların direnişçi geleneğini kendine örnek alan Zozan arkadaşımız, Kadın Özgürlük çizgisinin de enternasyonal temsilcilerinden biri olmuştur.

Kahramanca savaşıp, şehit düştüğü ana kadar da halkların ortak direniş geleneğine sahip çıkan Zozan arkadaşımız, emeği ve direnişçi kişiliğiyle yoldaşlarının gönlünde yer edinmiş bir arkadaşımız olmuştur.

Dicle Fırat arkadaşımız, Ağrı’nın isyancı geleneğiyle büyüyen, düşmana karşı hiçbir zaman boyun eğmeyen, her koşulda özgürlük savaşçısı olmasını bilen bir gelenek içerisinde büyümüştür. Emekçi, yoldaş canlısı, yoldaşlarından önce pratiğe koşan, yaşamı paylaşmasını bilen kişiliğiyle de, gerillacılığa en içten duygularla sahip çıkan bir arkadaşımız olmuştur. Düşmanın halkımız üzerinde soykırım politikalarını arttırdığı bir süreçte gerilla saflarına katılan ve düşmana karşı amansız bir mücadele azmi ve öfkeyle savaşan Dicle arkadaşımız, Önder Apo’nun özgür kadın çizgisinin bir militanı olarak, son ana kadar da özgürlük mücadelesine sahip çıkmış ve amansız bir savaşın sahibi olmuştur.

Düşmana ağır darbe vurarak şehit düşen kahraman Zozan ve Dicle arkadaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere, tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyor ve şehitlerimizin ideali olan özgür yarınları yaratma sözümüzü yineliyoruz.