HBDH Milisleri Tuzla’daki büyük fabrika yangınını üstlendi

HBDH Milisleri, İstanbul’un Tuzla ilçesinde kimyasal maddeler ve askeri kamuflajların üretildiği bir fabrikaya yönelik eylemi üstlendi.

HBDH Milisleri imzasıyla yayınlanan açıklamada “18 Eylül günü İstanbul Tuzla’da bulunan bu fabrikaya milislerimiz tarafından bir eylem gerçekleştirilmiştir” denildi.

Eylemde, Ema Kimya Sanayi ve Ticaret şirketine bağlı bir fabrika hedef alındı. Açıklamada, “Bu şirketin kimyasal ürünler, askeri kamuflajlar ve daha bir çok alanda üretim yapmakta olduğu ve bu üretim ile faşist hükümete ve orduya büyük destek sunduğu milislerimiz tarafından tespit edilmiştir” denildi.

Sözkonusu şirketin “halkın ve emekçilerin emeği ile faşist iktidarın savaş ekonomine destek olduğunu” belirten HBDH Milisleri, “Bilinmelidir ki faşizm ile beraber hareket eden her kişi ve kurum halkımıza düşmanlık yapıyor ve biz bunun hesabını soracağız” diye uyardı.

HBDH Milisleri son aylarda çok sayıda eylemi üstlendi. En son 15 Eylül’de Bursa’da B yüzlerce aracın bulunduğu Yed-i Emin deposunda çıkan yangını üstlenen HBDH Milisleri, depodaki araçların bir çoğunun istihbarat ve diğer devlet kurumlarına tesis edildiğine dikkat çekmişti.

HBDH Milisleri, Hatay'da 9 Eylül'de bir yük gemisine yönelik sabotajı, 6 Eylül’de İstanbul Pendik’te polyester fabrikası ile Sultanbeyli’de bir yatak fabrikasındaki yangınları ve 1 Eylül’de Muğla’nın Marmaris ilçesinde lüks bir yatın yakılmasını da üstlenmişti.