HDK-Avrupa’dan tutuklu kadın seçilmişler için kampanya

Halkların Demokratik Kongresi – Avrupa (HDK-A) Kadın Meclisleri Girişimi, tutuklu kadın seçilmişler için “Faşizme karşı direnen kadınların iradesi kazanacak!” şiarı ile bir kampanya başlatacaklarını duyurdu.

Yazılı bir açıklama yapan HDK-A Kadın Meclisleri Girişimi, vekilliği ve parti üyeliği düşürülen HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın durumuna dikkat çekti.

Açıklamada, “Halklarımızın özgür iradeleriyle seçmiş oldukları Figen Yüksekdağ, işte bu iradenin vekilidir. Bunu ne faşist iktidar engelleyebilir, ne de halklarımızın, HDP’nin ve Yüksekdağ’ın mücadelesini hapsedebilirler. Faşizmin kararları halklarımızın vicdanında hükümsüzdür” denildi.

HDK-A Kadın Meclisleri, kadınlara uygulanan saldırılar ve öncü kadınların siyasetin dışına itilme çabalarının; bugün tutsak edilmiş başta Yüksekdağ olmak üzere HDP’li kadın milletvekilleri şahsında gerçekleştirilmeye çalışıldığını belirtti.

Açıklamada şunlar ifade edildi: “Tüm bu yok sayma, siyasetin dışına itme saldırılarına karşı HDP’li kadın siyasetçilerin yanında olmak, Onlarla dayanışmak görevini daha fazla gecikmeden yerine getirmeliyiz. Figen Yüksekdağ’ın 4 Temmuz 2017’de hakkında açılan onca fezleke, soruşturma ve davalar ile ilgili ilk mahkemesi gerçekleştirilecektir. Bizler OHAL yönetimi altında KHK’lar ile yönetilen bir ülkede yargının tamamen mevcut iktidarın elinde olduğu koşullarda adil ve hukuksal eşitliğe dayanan bir süreç işletilmeyeceğini biliyoruz. Zira tüm insanlığın mutluluğu için mücadele eden bir kadın siyasetçi dinci, gerici ve faşist bir iktidar tarafından en büyük zulümler ile karşı karşıya bırakılacaktır.

HDP Eşgenel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın gerçekleşecek ilk mahkemesine kadar, kadın dayanışmasını örmek, kadın siyasetçilere yönelik saldırılara karşı kadın isyanımızı kuşanmak için, ‘Faşizme karşı direnen kadınların iradesi kazanacak!’ şiarı ile bir kampanya yürüteceğiz. Bulunduğumuz tüm alanlarda seçilmiş kadın yoldaşlarımızın özgürlük taleplerini haykıracağız. Figen Yüksekdağ ve tüm tutuklu HDP kadın milletvekilleri ve Belediye kadın Eşbaşkanları özgürlüklerini kazanıncaya dek onların sesi olup, mücadelemizi sürdüreceğiz.”