HDK Kadın Meclisi: Savaş politikaları kadına düşmanlığı büyütüyor

HDK Kadın Meclisi, AKP-MHP iktidarının kadın düşmanı uygulamalarının, savaş politikalarının bir sonucu olduğuna dikkat çekti.

HDK Kadın Meclisi  25 Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle bugün yazılı açıklama yaptı.
HDK Kadın Meclisi'nin açıklaması şöyle:
"Sistematik biçimde kadın kırımını gün geçtikçe derinleştiren ve olağanlaştıran iktidarın, kadın düşmanı politikaları 18 Kasım’da Güleda Cankel’i katletti. Güleda Cankel’in katilinin sosyal medya hesabından yayınladığı “Canınızın istediği zaman ölemeyeceksiniz” mesajı ile kadının nasıl yaşayacağına ve hatta nasıl, ne zaman öleceğine karar veren erkek egemen akıl, tüm vahşetiyle önümüzde durmaktadır.
Evde, sokakta, işte, okulda kadınlara baskının, şiddetin, biat etmenin dayatıldığı faşist ve kadın düşmanı politikalar kadınları katletmekte; katledemediğini ise yaşayan ölülere dönüştürerek ömür boyu sürecek bir zulme hapsetmektedir.

'SAVAŞ POLİTİKALARININ SONUCU...'

Kayyum atanan il ve ilçelerde öncelikle kadın eşbaşkanların gözaltına alınması, tutuklanması, kadınlara ve çocuklara yönelik çalışmaların engellenmesi, yaklaşık 240 kadın siyasetçinin cezaevinde rehin tutulması, İstanbul Sözleşmesi’nin, 6284 sayılı yasa ve nafaka hakkının kaldırılmak istenmesi, ev içi şiddetin ve intiharların artması, kadın cinayetlerine iyi hal indirimi uygulanması, zorla yerinden edilen kadınların kendi toplumsallıklarından koparılması ve daha sayabileceğimiz birçok politikanın, faşist iktidarın içeride ve dışarıda yürüttüğü savaş politikalarının bir sonucu olduğunu ve hepsinin bütünlüklü olarak en vahşi biçimde kadın kırımını yarattığını görmekteyiz.
Kadınların tüm yaşam alanlarını, yaşam haklarını, kazanımlarını, yaratımlarını şiddetle, savaş politikalarıyla, kadın dayanışmasını ve mücadelesini zayıflatarak, kendi varlığını ve iktidarını kadınların üzerinde kurmaya çalışan erkek egemen zihniyete karşı yaşamın her alanında kadın mücadelesi ve dayanışmasını büyütmeliyiz.

'UMUT VE İNATLA SOKAKLARDA OLACAĞIZ'

HDK’li Kadınlar olarak, Mirabel Kardeşlerin ardından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde dünyadaki milyonlarca kadınla birlikte, her türlü şiddete karşı örgütlü mücadele ederek, kadın kazanımlarını koruyarak, dayanışmayı ve ortak mücadeleyi büyüterek, umutla ve inatla bir kadın daha eksilmemek için sokaklarda olacağız."