HDP: Bakırköy'de kadın tutsaklara işkence yapıldı

HDP Kadın Meclisi, tutsak Esin Kavruk'un koğuşundan zorla alınmasına tepki göstererek, "Kadınların iradesini teslim alamazsınız" dedi.

HDP Kadın Meclisi tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada, "Cezaevi müdürü, baş gardiyan ve robokoplar eşliğinde 28 Kasım günü, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi B/6 Koğuşu’na baskın düzenlendi. Baskında kadın tutsaklara işkence edilirken, Esin Kavruk ise koğuştan alınarak götürüldü" denildi.

'SAVAŞA KARŞI ÇIKTIĞI İÇİN TUTUKLANDI'

Kavruk'un, Türk devletinin Kuzey ve Doğru Suriye’ye dönük başlattığı işgalci saldırılarına karşı, sosyal medya paylaşımlarında “Savaşa hayır” dediği için tutuklandığına dikkat çekilen açıklamada, şunlar ifade edildi:
"Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ne götürülen Kavruk hakkında İstanbul 5’inci Sulh Ceza Mahkemesi,  DNA örneğinin alınması için karar çıkardı. Kavruk, rızası olmadan 11 Kasım günü mahkemenin bu kararı doğrultusunda Adli Tıp Kurumu’na (ATK) götürülüp kendisinden kan ve tükürük örnekleri alınmak istendi. Kavruk’un uygulamayı reddetmesi üzerine orada bulunan doktor tutanak tutup Kavruk’u tekrar cezaevine gönderdi.

'İŞKENCE YAPILDI'

Bunun üzerine Kavruk’un kaldığı B/6 Koğuşu’na robokoplar baskın düzenledi. Baskın sırasında, koğuştaki kadın tutsaklar işkenceye maruz kaldı. Tutsaklardan Esin Kavruk da zorla koğuşundan alındı."
HDP Kadın Meclisi, "İçeride kadınların iradesini kıramayan AKP-MHP ittifakı şimdi de kadın tutsaklara işkence yaparak iradelerini teslim alacağını düşünüyor" diyerek, "Esin Kavruk ve diğer tüm kadın tutsaklar yalnız değildir" mesajını verdi.