HDP binasının mühürlenmesinin arkasında gaspçı başkan var

HDP Amed il binasının mühürlenmesinin arkasında YSK tarafından Bağlar Belediyesi’ne başkan yaptırılan Hüseyin Beyoğlu olduğu ortaya çıktı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed İl Örgütü’nün 15 yıldır kullandığı binanın Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Bağlar Belediyesi’ne başkan yaptırılan Hüseyin Beyoğlu tarafından mühürlendiği ortaya çıkarken, İl Eş Başkanı Zeyat Ceylan, uygulamayı basın üzerinden duyduklarını söyledi. Söz konusu bina bir süredir parti tarafından aktif olarak kullanılmıyor. Binanın kapısında Türk İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen Celil Beğdaş adlı kişinin başını çektiği bir grup bekletiliyor. Polis korumasında olan grup, partinin siyasi faaliyetlerini engellemeye çalışıyor.

 HDP İl Eşbaşkanı Zeyat Ceylan, şunları söyledi: "Kayapınar ilçe örgütümüzün kongresini yapmak istedik. Bunun engellenmesi için böyle bir yaklaşım gerçekleştirildi. Bu nedenle binayı mühürlediler. Hem de yeniden ablukaya aldılar. Biz genel merkezimizle yaşanan sürece ilişkin görüşmeler yapıyoruz. 15 yıldır bu bina kullanılıyor. Bize bina içerisinde yapılan çalışma hakkında bilgi verilmedi. Biz de basından duyduk."