HDP Dilgeş’i ziyaret etti: 14 gün tecritte kalacak!

HDP, annesiyle birlikte cezaevine konulan 3,5 yaşındaki Dilgeş'i ziyaret etti. Dilgeş'in 14 gün tecritte kalacağı açıklandı.

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu, Rosa Kadın Derneği'ne yönelik yapılan siyasi soykırım operasyonu sonucu bayram günü annesiyle birlikte cezaevine gönderilen 3,5 yaşındaki Dilgeş’i cezaevinde ziyaret etti.

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Eş Sözcüsü Ümit Dede ile komisyon üyesi Avukat Mehmet Öner Diyarbakır Kadın Cezaevine giderek Dilgeş’in annesi Gönül Aslan, HDP MYK üyesi Özlem Gündüz ve tutsak diğer kadınlarla görüştü.

'TECRİTTE KALACAK'

Heyet, tutsakların cezaevinde 4’er kişilik gruplara ayrılarak tecrit altında karantinaya alındıkları ve 14 gün boyunca karantinada kalacakları bilgisini paylaştı. Aynı zamanda bayramda cezaevi kantinin kapalı olması nedeniyle tutsakların hiçbir ihtiyacının karşılanmadığını belirtildi. Böbrek yetmezliği olan Dilgeş’in ihtiyaç duyduğu acil ihtiyaçların karşılanmadığı da öğrenildi.

İKİ KARDEŞİ DE DIŞARIDA YALNIZ KALDI

Dilgeş’in televizyon bulunmayan tecrit hücresinde zorlandığı ve bunun diğer tutsakları da olumsuz etkilediği ifade edildi. Dilgeş’in biri 7 diğeri 14 yaşında olan iki kardeşinin de anneleri Gönül Aslan’ın tutuklanması nedeniyle yalnız kaldığı, Gönül Aslan’ın bir yandan Dilgeş için kaygılanırken diğer yandan dışarıdaki çocuklarını merak ettiği aktarıldı. Aslan için avukatlar tarafından yapılan itiraz başvurusuna ise şimdiye kadar herhangi bir yanıt verilmedi.