HDP Kadın Meclisi: AKP Kürt ve kadın düşmanı

HDP Kadın Meclisi, AKP'nin Kürtlerin tüm kazanımlarını ve eşbaşkanlık sistemiyle kadınları hedeflediğini belirtti.

HDP Kadın Meclisi tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada, "Eşbaşkanlık sistemine dönük saldırılar kadın mücadelesinedir" denildi.

Açıklamada, "Belediye eşbaşkanlarımıza dönük operasyonlara hız verilmiş bir şekilde neredeyse her gün eşbaşkanlarımız gözaltına alınıyor. Dün de 3 ilde, 4 belediye eşbaşkanımız gözaltına alındı. Hakkâri Merkez ve Yüksekova, Erciş ve Nusaybin belediye eşbaşkanlarımız haksız, hukuksuz bir şekilde gözaltına alındı. Bu gözaltı ve tutuklama furyası sadece belediye eşbaşkanlarımızla sınırlı değil, meclis üyelerimiz, il ve ilçe yöneticilerimiz planlı bir şekilde sürekli gözaltına alınarak tutuklanmaktadır" denildi.

'KÜRDÜN HER ŞEYİNİ GASP ETMEK İSTİYORLAR'

"Bu gözaltı ve tutuklama furyası dünyanın hiçbir yerinde örneği olmayan siyasi soykırım operasyonlarıdır" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Özellikle; belediyelerimize kayyım atanması, eşbaşkanlarının gözaltına alınması Kürdün en ufak bir kazanımına tahammül edemeyip gasp etme politikasıdır. Siyasi iktidar, kayyımlar eliyle kazanımlarımızı çalmaktır. Burada el konulan belediyelerimize dönük gaspçı kayyım politikası da, Rojava halklarına, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Bölgesine dönük işgal ve savaş da artık tüm dünyanın net bir biçimde ifade ettiği Kürt düşmanlığının göstergesidir. Kürdün en ufak bir kazanımına tahammül edemeyip gasp etme politikasıdır" diye belirtildi.

'AKP ARTIK DÜNYADA KÜRT DÜŞMANLIĞIYLA BİLİNİYOR'

Açıklamada şunlar da ifade edildi:

"Sadece ülke içinde ve Rojava’da değil, Güney Kürdistan’da da Kürtlerin kazanımlarına el koyma siyaseti yürütülüyor. Bakın AKP hükümeti, Japonya’da Kürtçe dil kursunun verilmesine bile tahammül edemeyip bunu durdurmak için diplomatik girişimlerde bulundu. Yani Somali’de bir Kürt bir dükkân açsa bunu kapattırmak için bile çekinmeden uğraşacak bir hükümet var karşımızda. AKP hükümeti ile tarihin en saldırgan ve en pervasız Kürt karşıtlığıyla karşı karşıyayız.

Hükümetin bu gaspçı ve işgalci politikalarını ve Kürt karşıtlığını perdelemek için Kürtleri kriminalize etmeye çalışması artık nafile bir çabadır. Özellikle belediyelerimize kayyım atanması ve Rojava topraklarına saldırısı AKP’nin maskesini bir kez düşürmüştür. Tüm dünya kamuoyu da AKP’yi 'Kürt düşmanı' olarak iyice tanımış ve her gün dünya basına bu manşetlerle çıkmaya başlamıştır.

'KADIN MÜCADELESİ DE HEDEFTE'

HDP’ye, Kürt halkına yönelik saldırılar aynı zamanda kadın mücadelesine dönük saldırılardır. Çünkü kadınların yüzlerce yıldır verdikleri var olma, eşitlik ve özgürlük mücadelesi bugün Kürt kadınları şahsında dünyada ilgi görüyor, kadın mücadelesine, ezilen halkların mücadelesine ilham veriyor.

Eşbaşkanlık sistemine dönük saldırıların, eşbaşkanlarımızın rehin alınması ve eşbaşkanlık gerekçe gösterilerek belediyelerimize kayyım atanması hazmedemedikleri kadın mücadelesine, kadın kazanımlarına dönük en somut göstergedir."

HDP Kadın Meclisi, bugün Sebahat Tuncel ve Gültan Kışanak’ın Malatya’da duruşmalarının olacağına dikkat çekerek, "Diğer tüm yargılamalar gibi bunun da hukuki bir yargılama değil, siyasi, bir cezalandırma olduğu açıktır. Siyasetçi kadınlara dönük bu saldılar AKP’nin Kürt karşıtı siyasetinin yanı sıra kadın karşıtı siyasetinin devamıdır" dedi.