HDP Kadın Meclisi: Alanlardayız

HDP Kadın Meclisi, 8 Mart etkinliklerine 1 Mart'ta başlıyor. Etkinliklere tecride karşı açlık grevleri damgasını vuracak.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, bu yıl 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü, “Yaşamak, yaşatmak, haklarımız ve hayatlarımız için 8 Mart’ta alanlardayız” şiarıyla karşılıyor. Türkiye ve Kürdistan kentlerinde eş zamanlı olarak 1 Mart'ta başlayacak eylem ve etkinlikler, bir hafta boyunca sürecek.

MİTİNG, PANEL, YÜRÜYÜŞ, ZİYARETLER VE KART GÖNDERME

Kadın Meclisi, Türkiye ve bölge kentlerinde 8 Mart eylem ve etkinlikleri kapsamında, miting, paneller, gece yürüyüşleri, mahalle ziyaretleri, kadın buluşmaları ve kadın tutsaklara kart gönderme gibi bir dizi etkinlik gerçekleştirecek.

TECRİDE KARŞI AÇLIK GREVLERİ SAHİPLENİLECEK

Etkinliklere, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için 111 gündür açlık grevinde olan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve HDP Milletvekili Leyla Güven’in ve tutsakların açlık grevleri damgasını vuracak. HDP Kadın Meclisi, Güven’in ve açlık grevindeki eylemcilerin talebini, 8 Mart’ta alanlara taşımak, talebin toplumsallaşmasını sağlamak ve kadınlar açısından görünür kılınmasını hedefliyor.

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü ve Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir, "8 Mart’ı bu yıl farklı olarak bir kadın direnişi de olan açlık grevi direnişini ve onun taleplerinin mücadelesini yükseltme, kadınların emeğine, bedenine toplumsal kazanımlarına yönelik gelişen devlet ve erkek şiddeti karşısında bir kez daha alanda olma ve yerelden sesi yükseltme günü olarak algılıyoruz. Bütün etkinlik ve eylemlerimizi bu perspektifle yükselteceğiz” diye konuştu.

'AKP OLDUKÇA KADINLARIN GELECEĞİ TEHLİKEDE'

Taşdemir, şunları da söyledi: “Bizim açımızdan açlık grevinin kendisi aynı zamanda bir demokrasi, barış, toplumsal sorunların çözüm talebidir.  Kadınlar cephesinden de bu mücadelenin yükseltilmesi, tecridin kırılması, Leyla Güven şahsında somutlaşan direnişin kendisine de ses olmanın bu açıdan tarihsel bir buluşma olarak da düşünüyoruz 8 Mart’ı. Bu iktidarın uygulamaları kadınların geleceği açısından tehlike oluşturuyor. Kadınlar açısından bir beka sorunudur AKP iktidarı. Kadınlar bu motivasyonla sokağa çıkıyorlar.”

ÇAĞRI

Taşdemir, kadınlara da 8 Mart’ta eylemlere katılma çağrısında bulunarak, “Kadınlara sokağa çıkmasını, eylem ve etkinliklere katılmasını, hem kendini hem toplumunu hem de yerelini savunması gerektiği çağrısında bulunuyoruz” dedi.