HDP Kadın Meclisi’nden 11 Eylül için çağrı

HDP Kadın Meclisi, tüm kadınları yeni dönemde kadına yönelik şiddet ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride yönelik başlattığı kampanyanın 11 Eylül’deki tanıtımına davet ediyor.

Kadın Meclisi, kadınların siyasete sahip çıkması ve siyasetin kadınlaşması açısından tüm kadınları kadın partisi olan HDP'nin etrafında ortaklaşmaya çağırıyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, 13 Ağustos’ta kadına yönelik şiddet ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride yönelik başlattığı kampanya kapsamında bir dizi etkinlik ve eylem gerçekleştirecek. 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü’ne kadar sürecek kampanyanın tanıtımı 11 Eylül Pazartesi günü saat 17’de Kenter Tiyatrosu’nda yapılacak.

HALK TOPLANTILARI YAPILACAK

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Dilan Dirayet Taşdemir de, 16 yıllık AKP hükümetinin açığa çıkarttığı kadın düşmanlığını kabul etmediklerinin altını çizerek, bu çerçevede siyasi kampanya startını verdiklerini söyledi.

HDP Kadın Meclisi, kampanya kapsamında halk toplantıları ve paneller organize edecek. Mahallelerde ise etkinlik ve eylemsellikler gerçekleştirilecek. Özellikle AKP'nin siyaseti kadınsızlaştırma politikasına karşı harekete geçilecek kadın vekillerin, eş başkanların ve kadın çalışanların tutuklanması ve bu çalışmaların suç olarak gösterilmesine karşılık, kadınların siyasete sahip çıkması örgütlenecek.

11 EYLÜL’DE KENTER TİYASROSU’NDA

HDP Kadın Meclisi, siyasette kadının özne olması açısından tüm kadınları kadın partisi olan HDP'in etrafında ortaklaşmaya bunu yok etmek ve geriye düşürmek isteyen AKP siyasetine karşı daha çok siyasette yer almaya çağrı yaparak, tüm kadınları 11 Eylül Pazartesi günü saat 17.00’de Kenter Tiyatrosu’nda yapılacak kampanya tanıtımına davet ediyor.