HDP Kadın Meclisi’nden Dersim Dağ’ın hedef gösterilmesine tepki

HDH Amed Milletvekili Dersim Dağ’a yönelik yandaş medyada başlatılan linç kampanyasına tepki gösteren HDP Kadın Meclisi, “Arkadaşımızın yanındayız, barış, demokrasi ve özgürlük mücadelemiz sürecek” mesajı verdi.

HDP Amed Milletvekili Dersim Dağ’ın medya tarafından hedef gösterilmesine tepki gösteren HDP Kadın Meclisi yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada şunlar belirtildi: “İktidar uzunca bir süredir partimiz HDP’yi hedef haline getirmektedir. Parti yönetici ve çalışanlarımıza, vekillerimize yönelik siyasi soykırım operasyonlarıyla milyonların iradesini temsil eden HDP’yi yok etmeyi ve etkisizleştirme amacına ulaşmayı başaramayan AKP-MHP ittifakı, son dönemlerde Meclis’ten sokağa her yerde özellikle kadın vekillerimizi hedef alan sözlü ve fiziki saldırıların dozunu yükseltmiştir.

İktidarın talimatları doğrultusunda kolluk kuvvetleri kadın vekillerimizi doğrudan hedef alan saldırılar gerçekleştirmektedir. En son olarak da Diyarbakır Milletvekilimiz Dersim Dağ’a yönelik yandaş medya üzerinden bir linç kampanyası başlatılmıştır. Meclis’in en genç vekili olarak barış ve demokrasi mücadelesi yürüten Dersim Dağ vekilimiz Diyarbakır halkının ve kadınların seçilmiş iradesidir. Dersim Dağ arkadaşımızın yanında olduğumuzun, barış, demokrasi ve kadın özgürlük mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizin bilinmesini isteriz. Tüm kadınları bu linç kampanyasına karşı çıkmaya çağırıyoruz.”