HDP Kadın Meclisi’nden Yüksekdağ, Tuncel ve Kışanak için çağrı

HDP Kadın Meclisi, partinin eski eş genel başkanı Figen Yüksekdağ’ın 27 Eylül’deki duruşması ile 16 Ekim’de görülecek Sebahat Tuncel ve Gültan Kışanak duruşmaları için çağrıda bulundu.

HDP Kadın Meclisi, her üç kadın siyasetçinin duruşmalarına güçlü katılım göstermeye çağırdı.

Kadın Meclisi, “Kadın kazanımlarına, haklarımıza, özgürlüğümüze, yaşamımıza, kamusal alandaki varlığımıza yönelik saldırılar sürüyor. İktidar kadın mücadelesi veren her kesimden kadına görülmedik bir açıklıkla saldırıyor” dedi.

Mücadele eden tüm kadınları pervasızca tehdit eden erkek egemenliğinin tüm maskelerini atmış durumda olduğunu belirten HDP Kadın Meclisi, şunları ifade etti: “Boşanmak isteyen, kendi yaşamı üzerinde söz ve karar hakkına sahip çıkan kadınlar, emeğinin hakkını isteyen kadınlar, erkek otoritesini sorgulayan kadınlar, evde, sokakta, siyasette erkek egemenliğinin tekil veya örgütlü türlü tezahürlerine farklı biçimlerde karşı çıkan kadınlar, hepimiz hedefteyiz.

Biz kadınların buna yanıtı ise gittikçe güçlenen kadın dayanışması ve ortak mücadele zeminleri oluşturmaktır. Birlikteliğimiz direnme gücümüzü büyütüyor.

İktidarın son hamlesi siyasette eşit temsil ve etkin katılım mücadelemizin önemli kazanımlarından olan eş başkanlık kurumumuzu illegalize etmek ve hedef almak oldu.

Boyun eğmeyi reddettikleri, demokratik siyaset yapma hakkını ve kadın iradesini inançla savundukları, haklarımızın gaspına karşı durdukları için erkek devletin tüm hukuksuzluğuyla hedef aldığı, yok etmeye çalıştığı mücadeleci kadın arkadaşlarımızın iki önemli duruşması var.”

Üç kadın siyasetçinin duruşmalarına ilişkin şu çağrılar yapıldı: “27 Eylül'de Sincan'da HDP Eş Genel Başkanıyken bilinçli bir vahşet gösterisi ile sabaha karşı evinin kapısı kırılarak gözaltına alınan Figen Yüksekdağ'ın duruşması var.

Kendisinin bu duruşmada tahliye edilme ihtimali vardı. Özgür kalmasının önüne geçmek için tümüyle hukuk dışı bir uygulama ile yargılandığı dosyadan hakkında ikinci kez tutuklama kararı verildi.

16 Ekim'de Malatya'da DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve gözaltına alındığında Diyarbakır Belediyesi Eş Başkanı görevinde bulunan Gültan Kışanak'ın duruşması var. İddianamelerinde katıldıkları kadın eylemleri, 8 Mart, 25 Kasım gösterileri ve barış eylemleri yargılama konusu yapılan arkadaşlarımız hakkında verilen kararı Yargıtay aleyhlerine bozmuş durumda.

Sizleri bu duruşmalara hep birlikte katılmaya, birlikte güçlü bir ses çıkarmaya, boyun eğmeyen kadın arkadaşlarımızı sahiplenmeye çağırıyoruz. Demokratik siyaset, kadın mücadelesi ve barış talebi suç değildir!”