HDP Kadın Meclisi: Soylu döneminde bini aşkın kadın katledildi

  HDP Kadın Meclisi, kendilerini hedef alan Süleyman Soylu'nun erkek devlet şiddetinin somutlaşmış hali olduğunu vurgulayarak, Soylu'nun döneminde bini aşkın kadının katledildiğini vurguladı.

HDP Kadın Meclisi, Türk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kadın mücadelesini hedef almasına ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

"Soylu kadına yönelik erkek devlet şiddetinin somutlaşmış halidir" vurgusunun yapıldığı açıklamada, Soylu'nun, bulunduğu makamı şiddeti uygulayan, meşrulaştıran, teşvik eden bir kurum haline getirdiğine dikkat çekti.

'SOYLU'NUN DÖNEMİNDE BİNİ AŞKIN KADIN KATLEDİLDİ'

Açıklamada şunlar belirtildi:

"Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan’ı arayıp ‘sizi yaşatmayacağız’, bütçe görüşmeleri sırasında bir kadın vekilimizi ‘sen görürsün’ diye tehdit eden ve son olarak da 25 Kasım’da Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde, erkek devlet şiddetine karşı en temel hakkını kullanan kadınların üzerine talimatla binlerce polisi saldırtan Soylu’nun, normalde kadına yönelik şiddet konusunda ağzını açamaması gerekir.

Ama Süleyman Soylu, sözde 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Programı' adı altında partimize ve kadın özgürlük mücadelemize dil uzatmayı marifet saymıştır. Her fırsatta kendi kirli karanlık geçmişinden bile daha kirli cümlelere akıttığı eril ırkçı zihniyetini dün bir kez daha şova dönüştürmüştür.

Oysa yalnızca 1 Ocak 2016'dan bu yana ve Soylu’nun İçişleri Bakanlığı dönemini de kapsayan süre boyunca bini aşkın kadın katledilmiştir. Bu gerçeğin kendisi bile birçok şeyi gözler önüne sermektedir."

'ÇÜRÜMÜŞ ZİHNİYETLE MÜCADELEYE DEVAM'

HDP'nin kadına yönelik erkek devlet şiddetiyle en fazla mücadele eden parti olduğu için hedef alındığına işaret edilen açıklamada, şu mesaj da verildi: "Tekçi, ırkçı, cinsiyetçi ve bir o kadar da çürümüş zihniyeti teşhir etmeye; cesaretimizle, kararlılığımızla ortaya koyduğumuz örgütlülüğü büyütmeye ve mücadeleyi yükseltmeye devam edeceğiz!"