HDP'li Demirel: Mahkemeye gitmeyeceğiz; tek gündemimiz Öcalan

HDP Grup Başkanvekili Demirel, mahkemenin haklarındaki 'zorla getirme' kararına tepki göstererek, "Biz mahkemeye gitmeyeceğiz ve bu mahkemelerdeki yargılamayı yok hükmünde sayıyoruz" dedi.

Demirel, gündemlerinin Öcalan'a dönük tecrit olduğunu belirtti.

"KCK Ana Davası"nda yargılanan ve dosyaları daha sonra ayrılan HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, HDP milletvekilleri Dilan Dirayet Taşdemir, Besime Konca, Selma Irmak, Osman Baydemir, Ahmet Yıldırım, Alican Önlü ve Nadir Yıldırım hakkında 'zorla getirilme' kararı verildi. 

Demirel, karara tepki göstererek, 2009 yılındaki iddianamelerin tamamen polisler tarafından hazırlandığını, o süreçteki polis ve hakimlerin tümünün "FETÖ Operasyonları" kapsamında tutuklandığını belirtti. Demirel, "KCK Ana Davası'nın derhal düşmesi ve tutuklu bulunan arkadaşlarımızın ise derhal tahliye edilmesi gerekiyor" dedi.

'YOK HÜKMÜNDE SAYIYORUZ!'

"Zorla götürülme kararı tamamen siyasi bir karardır" diyen Demirel, ifade vermeye gitmeyeceklerini, zorla götürülmeleri durumunda iddianamelere göre ifade vermeyeceklerini, siyasi savunma yapacaklarını kaydetti. Demirel, "Biz mahkemeye gitmeyeceğiz ve bu mahkemelerdeki yargılamayı yok hükmünde sayıyoruz" diye ekledi.

'TEK TALEBİMİZ TECRİDİN KALDIRILMASI'

Açlık grevinin ardından böylesi bir kararın alınmasını manidar bulduklarını söyleyen HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, şunları ifade etti:

"Şu anda bizim için önemli olan Sayın Öcalan'ın sağlık ve güvenlik sorunudur. Devlet avukatlarıyla ve ailesiyle görüşmeyi engelleyerek hukuk dışı bir uygulama yapıyor. Bunların hepsi siyasi iktidarın kendisince verdiği bir karadır ve biz bu kararları tanımıyoruz. Tek talebimiz bir an önce Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması, görüşmelerin sağlanması ve darbe gecesi İmralı'da ne yaşandığına dair doğrudan temasla kendisinden bu bilgiyi alıp topluma ulaştırmaktır."