GÖRÜNTÜLÜ

HDP’li kadın vekiller tecrit altında

HDP’li kadın milletvekilleri cezaevinde tecrit altında tutuluyor. Tutuklu vekillerden Gülser Yıldırım, “Tecrit altındayız, tek kişilik hücrelerde tutuluyoruz” mesajı gönderdi.

Siyasi soykırım operasyonları kapsamında tutuklu bulunan HDP’li kadın vekillerden Gülser Yıldırım haftalık telefon görüşmesinde eşi Kamuran Yıldırım’a koşullarına ilişkin bilgi verdi. Yıldırım, HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, Amed Büyük Şehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak ve KJA Dönem Sözcüsü Ayla Akat ile birlikte tutuklu bulundukları Kandıra 1 No’lu Özel F Tipi cezaevinde tek kişilik hücrelerde tecrit altında tutulduklarını aktardı. 

‘HER TÜRLÜ TEMASIMIZ YASAK’

Kamuran Yıldırım, Cuma günü gerçekleştirdikleri telefon görüşmesine ilişkin şu bilgileri verdi: “Gülser hanım, tecrit altında olduklarını, her türlü temasın yasaklandığını aktardı. Figen Yüksekdağ, Ayla Akat ve Gültan Kışanak ile birlikte tek kişilik hücrelerde tutulduklarını söyledi.” 

‘DİRENİŞİMİZ SÜRECEK’

Eşi Gülser Yıldırım ile aynı cezaevinde bulunan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ve Milletvekili Ferhat Encü’nün de kendileri gibi tecrit altında tutulduğu bilgisini de verdiğini aktaran Yıldırım, “Gülser hanım tüm koşullara rağmen direnişlerinin sürdüğünü ve boyun eğmeyeceklerini de vurguladı” diye konuştu. 

Yıldırım, Gülser Yıldırım ve diğer tutuklu eş başkan ve vekiller ile dayanışma için herkesin mektup, kart göndermesinin önemine dikkat çekerek, herkesi bu konuda duyarlı olmaya çağırdı.