HDP, seçmenleri birleştirilen sandıklara taşıyacak

 Kadın siyasetçiler, AKP-MHP'nin HDP oylarını hedef alan sandık taşıma uygulamasını boşa çıkaracaklarını söyledi ve halktan da destek istedi.

Kürt illerinde ise Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 19 ilde toplam 144 bin seçmenin oy kullanacağı sandıklar taşındı. Amed'de de 7 ilçede toplamda 66 mahallede sandıklar polis ve korucu bölgelerine taşınacak.

KAPANCI: ÖZELLİKLE POLİS VE KORUCU BÖLGELERİNE TAŞINDI

Jin News'e konuşan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Kayapınar İlçe Eş Başkanı Songül Kapancı, tamamen siyasi bir karar alındığını belirterek, özellikle kadınların 24 Haziran'da oylarına sahip çıkacağına dikkat çekti. Kapancı, "HDP'yi baraj altında bırakmak adına binbir türlü oyunla sahneye çıkılmıştır. Özellikle polis ve korucu bölgelerine sandıkların taşınmasının nedeni halkı tedirgin etme ve oy kullanmalarını engellemekten başka bir şey değildir" dedi.

'SEÇMENLERİ ARAÇLARIMIZLA TAŞIYACAĞIZ'

Kapancı, 16 yıllık AKP iktidarı süresince kadınlara yönelik baskının, yine son 2 yıllık süreç içerisinde ise cinsel saldırı, taciz, şiddet ve katliam oranının geçmiş yıllara oranla yüzde 100 arttığını vurguladı. Kapancı, şöyle dedi: "16 yıldır kan, gözyaşı, savaş, katliam ve ekonomik kriz dışında bir şeyle karşılaşmadık. Halkın fakirleştiği iktidarların zenginleştiği bir düzenle karşı karşıyayız. Bu nedenle bu iktidarın artık değişmesi gerekiyor. Taybet Ana'nın cenazesinin 7 gün sokak ortasında bekletildiğini, Cemile'nin cenazesinin derin dondurucuda saklandığını unutmayarak sandıklara gidin ve oyunuzu kullanın. Araçlarımızla oy kullanacak kişileri taşıyacağız."

SUNA: ARAÇLARI BULUNANLARDAN DESTEK BEKLİYORUZ

HDP Kadın Meclisi'nden Meryem Suna da, sandık taşımalarına karşı çalışmalarının olduğunu, sandık müşahitleri ve sandık sorumlularının verilen kararın hemen ardından oluşturulduğunu söyledi. Bu uygulamayı boşa çıkaracaklarını belirten Suna, ne olursa olsun, Amed halkının, korkusuzca oy kullanmaya gideceğinden emin olduklarını aktardı. Suna, "YSK bu kararı oy çalma işlemini daha da kolaylaştırmak adına verdi. Ancak unuttukları bir şey vardı; o da halkın oyların çalınmasına izin vermeyeceği gerçekliğidir. Araçlarımızı hazır şekilde tutacağız ve bu süreçte araçları bulunan yurttaşlardan destek bekliyoruz" diye konuştu.