HDP ve DTK, katledilen 6 Kürt kadın devrimciyi andı-YENİLENDİ

HDP Kadın Meclisi ve DTK, Paris ile Silopi'de Türk devleti tarafından katledilen Kürt kadın devrimcileri andı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Paris ve Silopi'de Türk devleti tarafından katledilen Kürt kadın siyasetçiler için bugün yazılı açıklamalar yaptı.

HDP: DİRENEN KADINLAR HEDEF ALINDI

HDP, "Sayın Abdullah Öcalan ile görüşmelerin yapıldığı bir süreçte, 9 Ocak 2013’te Fransa’nın başkenti Paris’te Kürt kadın siyasetçi Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in uluslararası siyasi bir suikast sonucu katledilmesinin üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen gerçek failler açığa çıkarılmadı, sorumluları yargılanmadı" dedi.
Açıklamada, "Kürt kadın siyasetçilere dönük Paris’te gerçekleştirilen suikastın bir benzeri de katliamın 3’üncü yıl dönümüne 4 gün kala Şırnak’ın Silopi ilçesinde gerçekleştirildi. Sêvê Demir, Fatma Uyar ve Pakize Nayır bilinçli bir şekilde hedef alınarak katledildi" denildi.
"Mücadele eden, direnen kadın siyasetçiler hedef alınmış, kadınların sesleri kısılmaya çalışılmıştır" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Yoldaşlarımızın kadın özgürlük mirasına sahip çıkarak direnişimizi büyüteceğiz. 6 Kürt kadın siyasetçiyi bir kez daha saygıyla anıyor, katliamcı devlet aklını lanetliyoruz" mesajı verildi.

DTK: KOMPLONUN DEVAMI

DTK, Paris Katliamı'nın uluslararası komplonun devamı olduğuna dikkat çekerek, "Üç Kürt öncü kadın devrimcinin Avrupa'nın başkenti Paris’te katledilmesinin, uluslararası güçlerin bilgisi, onayı ve himayesi olmadan gerçekleşmesinin mümkün olmadığı açıktır" dedi.
Kürt kadın mücadelesinin hedef alındığına vurgu yapılan açıklamada, şöyle devam edildi:
"Paris Katliamı Davası, zamana yayılarak üstü örtülmeye, uluslararası güçler tarafından evrensel bir hukuk cinayeti işlenmeye çalışılmaktadır.
Uluslararası toplum, Paris Katliamı'nın planlayıcılarını ve uygulayıcılarını hesap vermekten kurtaracak bu hukuk cinayetinin işlenmesine izin vermemeli, sessiz kalmamalıdır.

'ONLARDAN ALDIĞIMIZ GÜÇLE ZAFERE!'

Sakine, Fidan, Leyla, Sêvê, Pakize ve Fatma yoldaşlarımızı şehadetlerinin yıl dönümünde bir kez daha saygıyla anıyor; onların mücadeleci, direnişçi ve öncü kişiliklerinden aldığımız güçle özgürlük mücadelemizi mutlaka zaferle taçlandıracağız."