Heftanin Eyalet Komutanlığı’ndan ‘korucu’ uyarısı!

HPG’ye bağlı Heftanin Eyalet Komutanlığı, Türk devletinin “Kürdü Kürde kırdırtma” politikası kapsamında korucuları operasyon bölgesine taşıdığını belirterek, uyardı. Komutanlık, korucuları bölgeden çekilmeye çağırdı.

Heftanin Eyalet Komutanlığı, operasyon bölgesine korucuların getirildiğini belirterek, bu konuda uyarılarda bulundu.

Korucuların birincil hedefleri olmadığını vurgulayan Komutanlık, “Fakat işgale katkı sağlayan ve işgalin hem kalıcılaşması hem de sürdürülmesinde rolü olacak olanlar güçlerimiz tarafından hedeflenecektir” dedi.

Komutanlığın açıklaması şöyle:

“Bilindiği gibi 23 Ağustos tarihinde işgalci TC ordusu Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesine yönelik bir işgal operasyonu başlatmıştı. Düşmanın bu işgal operasyonuna karşılık güçlerimiz kahramanca direnmiş ve operasyon birliklerine tarihi darbeler vurmuştur. Heftanin’de düşman operasyonuna karşı büyük direnişin devam ettiği bu dönemde, güçlerimizin direnişi karşısında bozguna uğrayan işgalci TC devleti, yenilgisini gizlemek ve bölge için her türlü kirli savaş yöntemine başvurmaktadır. Türk devletinin oyunlarının başında da Kürdü Kürde kırdırma politikasıdır. Bu kapsamda bir grup korucuyu türlü vaatlerle yönlendirip operasyon bölgesine getirerek güçlerimize karşı savaştırmak istemektedir.

Apocu Hareket olarak ideolojik ve felsefi olarak tarihten çıkardığımız derslerle, işgalcilerin bu kirli plan ve hesapları her zaman boşa çıkarılmıştır. Güçlerimiz şimdiye kadar operasyon bölgesine getirilen korucuları hedeflememiştir. Biz birçok defa hem basın yoluyla, hem de farklı yöntemlerle korucuları, düşmanın bu kirli politikasına alet olmamaları ve operasyonlara katılmamaları yönünde uyarmamıza rağmen, yine bazı korucular ısrarla operasyon bölgesine gelmektedir. Eğer operasyon bölgesindeki etkinlikleri bu şekilde devan ederse, güçlerimiz hem alanın savunması hem de güvenlikleri için gerekli yaklaşımı gösterecektir.

Daha önce de belirtildiği gibi korucular birincil hedefimiz değildir fakat işgale katkı sağlayan ve işgalin hem kalıcılaşması hem de sürdürülmesinde rolü olacak olanlar güçlerimiz tarafından hedeflenecektir.

Faşist TC devletinin sahte vaatlerine kanarak operasyon bölgesinde hareketliliğini sürdürerek güçlerimize karşı atılacak her adım sonucunda ortaya çıkacak sonuçların sorumluluğu bize ait değildir. Operasyon alanı tamamen askeri yasaklı bölge olarak ilan edilmiş ve burada gerçekleşen her karşı faaliyet işgalcilerin işgalini kalıcılaştırmaya yönelik olarak anlaşılacak ve ona göre güçlerimiz pozisyon alacaktır.

Bu uyarımızı dikkate almayanlar yaşanacak olanlardan kendileri sorumludurlar. Bu eksende son kez operasyon bölgesinde bulunan Jirki, Sêgırkê, Bêjehê, Mêrgehê, Hedrisê ve Roboski korucularına operasyon bölgesinden çıkma ve faşist TC devletinin bu kirli politikalarına alet olmamaya çağırıyoruz.”