Hesekêli Mizgîn ilhamını Beritan’dan aldı

Hesekêli bir Arap olan Mizgîn Hesekê, PKK'den ve şehit Mizgîn ile Beritan'dan etkilenerek gerilla saflarına katıldığını söylüyor.

Arap gençlerini gerilla saflarına çağıran Mizgîn Hesekê, özellikle kadınların özgürleşmesinin ancak PKK ile gerçekleşebileceğini kaydetti.

Ailesinin ilk gerillası olan Mizgîn Hesekê, PKK'den nasıl etkilendiğini ve katılmaya karar verdiğini ANF'ye anlattı: “Aile içerisinden ilk katılan kişi benim ve bu yüzden şanslıyım. Ne zaman arkadaşları görsem ve aralarındaki yoldaşlık bağlarına tanık olsam bu beni hep etkilerdi. Özellikle de kadın şehitlerimiz Beritan ve Mizgîn yaşamımızda iz bırakanlardır. Onlar gibi bu yaşamda büyük bir amaç uğruna yürümek temel amacımdır.

ARAP KADINLARIN KATILMASINI İSTİYORUM

Annem ve babam Kürt kültürü içerisinde büyüdükleri için biraz daha farklıydı. Fakat genel olarak Arap halkı içerisinde kadın mahkum ediliyor; hiçbir şekilde değeri bilinmiyor. Halkım içerisinde kadınların özgürlük alanı yok. Genelde hep içeride, yani dört duvar arasında kalır. PKK’de kadına verilen değeri anladığımdan beri özellikle Arap kadınların katılmasını çok istiyorum. Son zamanlarda QSD’ye katılımların oluşu beni mutlu ediyor. Arap gençlerini gerilla saflarına çağırıyorum. Özellikle kadınların özgürleşmesi ancak PKK ile gerçekleşebilir."