HPC-Jin üyeleri: İşgale izin vermeyeceğiz

Toplumsal Savunma Güçleri-Kadın (HPC-Jin) üyeleri, barışa da olası saldırılara karşı topraklarını savunmaya da her zaman hazır olduklarını belirtti.

Kongreya-Star ve HPC-Jin üyesi kadınlar, Türk rejiminin saldırıları ve işgal tehditlerine karşı tepkilerini ifade etti. HPC-Jin’in üç üyesinin tepkileri şöyle:

HPC-JIN Qamişlo üyesi Wetha:

“Erdoğan çocuk, yaşlı, kadın demeden insanları katlediyor. Efrîn’i bu kadar işgal ve talan ettiğin yetmedi mi? Zaten sizlerin tarihleri hep katliam yapmakla bilinir. Enver Paşa, Sultan Yavuz; hepiniz katliamlardan, kandan beslenenlersiniz, halkları yok ettiğiniz yeter! Ermenileri, Kürtleri, Êzidîleri katliamlar yapıp bitirmek istediniz.

Bizler kendi topraklarında yaşamaya çalışan insanlarız, son damla kanımız kalana kadar da direnerek bu topraklarımızı koruyacağız. Bizler HPC-Jin olarak sokaklarımızı, köylerimizi ve şehrimizin güvenliğini sağlamaya ve savunmaya her zaman hazırız. Elimizden geldiği kadar barışı savunacağız ama bir saldırı olursa da yerimizi burada alıp savunmamızı da yapacağız. Kadınlar olarak kimsenin öldürülmesinden yana değiliz. Ne Türk ne Kürt, kimse zarar görsün istemiyoruz.

‘ERDOĞAN YARGILANSIN’

Erdoğan bütün Kürtlere karşı olduğunu söylüyor ve zulmediyor. Önder Apo, 'bütün dünya bir araya gelse de ben hiç kimsenin topraklarına saldırmam, işgal etmem ama eğer bize bir saldırı olursa da direnir savunmamızı da yaparız' diyor. Büyük komutanlardan Mazlum Doğan’ın da dediği gibi 'yaşamak direnmektir” ve bizler halklar olarak direneceğiz. Buradan bütün dünya halklarına sesleniyoruz; bu saldırılara sessiz kalmayın. İnsan hakları temsilcileri, sivil toplum örgütleri neredeler? Buradan Lahey'i de hatırlatıp Erdoğan’ın yargılanması gerektiğini söylüyorum. Kadınlarımızı katledip çıplak bedenlerini teşhir etmekteler. Ama biz Kürt kadınları bilmekteyiz ki; bizim namusumuz topraklarımızdır, yurdumuzdur, önderimizdir, şehitlerimizdir ve savaşçılarımızdır. Bizler her zaman onların yanında olacağız, bugün bizler savaşa da hazırız, barışa da hazırız. Bizler son damla kanımıza kadar direnecek ve savaşacağız. Yaşlılarımızı, çocuklarımızı ve bütün halkımızı savunmaya devam edeceğiz."

‘ERDOĞAN’A BOYUN EĞMEYECEĞİZ’

Şehit Aileleri Kurumu üyesi ve HPC-Jin üyesi Galya Suleyman:

“Erdoğan’ı Suriye topraklarında istemiyoruz. Şehitlerimiz ve Önderimiz üzerine söz vermişiz ki bu fikirden asla vazgeçmeyeceğiz. Erdoğan bu topraklar uğruna ne kızını ne de oğlunu feda etmemiştir. Türkiye halklarını da Suriye halklarını da katletmeye devam ediyor. Dünyanın hepsi ona göz yumsa da biz Kürtler buna boyun eğmeyeceğiz. Ondan korkmuyoruz, Önderimizin yolunda ölüme kadar yürümeye söz vermişiz."

‘ÖZ GÜCÜMÜZE DAYANMALIYIZ'

Amude HPC-Jin üyesi Perwin Sinan:

“Erdoğan’ın saldırılarını kınıyoruz. HPC-Jin olarak üzerimizde yürütülen bu saldırıları kabul etmiyoruz. Elimizden geldiği kadar savunmamızı yapacağız. Dışarıdan bir gücün gelip bizi savunmasını istemiyoruz. HPC olarak üzerimize düşen bütün görevleri yerine getirmeye hazırız. Özgür bir ülke, özgür bir Kürdistan ve özgür insanlık için bizim öz gücümüzle savunmamızı yapmamız gerekmektedir."