HPG: 10 işgalci cezalandırıldı, 1 mevzi imha edildi

Hareketli gerilla timlerinin eylemleri sürüyor. Gerçekleştirilen eylemlerde 1’i kontra olmak üzere 10 işgalci cezalandırılırken, 1 mevzi imha edildi, 1 araç da darbelendi.

HPG Basın İrtibat Merkezi savaşa ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“Güçlerimizin eylemleri aralıksız bir biçimde devam etmektedir. Hareketli timlerimizce gerçekleştirilen eylemlerde; 1’i kontra olmak üzere10 işgalci cezalandırılırken, 2 işgalci yaralanmış, 1 mevzi imha edilmiş ve 1 araç da darbelenmiştir. Savaş tünelleri işgalciler tarafından 10 kez patlayıcılarla, 6 kez de kimyasal silahlarla bombalanmıştır. Ayrıca gerilla alanları da onlarca kez obüs, 4 kez uçak ve 7 kez de helikopterlerle bombalanmıştır.

Gerçekleştirilen eylemlerin ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyledir;

Egîdên Botanê Şehîd Diljîn-Şehîd Şervan Êrkendî Hamlesi çerçevesinde;

İşgalci Türk devleti Botan’da Gabar ve Çirav bölgeleri arasındaki Awal köyünde karakol ve kulekol inşa etmiştir. Türk devleti burada işgal amaçlı askeri yol yapmaya çalışmaktadır. 20 Ekim 2021’de bir grup kontra Gabar’a bağlı Basret köyünde durdurulmak istenmiştir. Güçlerimize ateşle karşılık veren kontralar hedeflenerek vurulmuş, 1 kontra cezalandırılırken, 1 araç da darbelenmiştir.

Türk devleti farklı kılıflarla Gabar bölgesindeki gerilla noktalarını gözetleme amacıyla kontralar göndermeye devam etmektedir. Bölge halkımızın bu konuda duyarlı olması çağırısında bulunuyor, söz konusu kontraların askeri noktalara yönelmesi durumunda hedefleneceklerini belirtiyoruz.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

21 Haziran saat 12:00’da Werxelê Direniş Alanı’nda harekete geçen işgalciler hareketli timlerimizce denetim altına alınmıştır. Saat 17:00’da denetim altındaki işgalciler ağır silahlarla vurulmuş ve en az 1 işgalcinin cezalandırıldığı tespit edilmiştir.

21 Haziran saat 22:50’de Werxelê Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerini kimyasal silahlarla bombalamak isteyen işgalciler sabotaj taktiğiyle vurulmuş, 1 işgalci cezalandırılırken 2 işgalci de yaralanmıştır.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

21 Haziran saat 11:40’ta Girê Şehîd Çekdar’daki 1 düşman keskin nişancısı hareketli suikast timimizce tespit edilip vurularak cezalandırılmıştır.

21 Haziran saat 19:10’da Girê Şehîd Çekdar’daki işgalciler harekete geçtiğinde hareketli timlerimizce vurularak darbelenmiştir.

21 Haziran saat 20:30’da Girê Hakkarî Direniş Alanı’na bağlı Girê Şehîd Akîf’teki işgalcilere hareketli timlerimizce sızma eylemi düzenlenmiştir. Ferdi ve orta otomatik silahlarla vurulan 6 işgalci cezalandırılırken, 1 mevzi de imha edilmiştir.

21 Haziran saat 21:30’da Girê Şehîd Leşker’e indirme yapmak isteyen helikopter ağır silahlarla vurulmuştur. Hareketli timlerimizin müdahalesinden sonra helikopter indirme yapamadan alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

İşgalci TC ordusunun kimyasal silah ve patlayıcılarla gerçekleştirdiği saldırılar;

21 Haziran saat 12:50’de Karker Direniş Alanı’ndaki savaş tünelleri 1 kez patlayıcılarla bombalanmıştır.

21 Haziran saat 15:30’da Girê Şehîd Çekdar’daki savaş tünelleri 4 kez patlayıcılarla ve 1 kez de kimyasal silahla bombalanmıştır .

21 Haziran saat 21:40’ta Werxelê Direniş Alanı’ndaki savaş tünelleri 5 kez patlayıcılarla ve 5 kez de kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun obüs, saldırı helikopterleri ve savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırılar;

21 Haziran’da Girê FM ve Girê Cûdî Direniş Alanları üzerinde dron hareketliliği gözlenmiştir.

21 Haziran saat 18:00’dan 19:00’a kadar Metîna bölgesine bağlı Girê Ortê alanı TC’nin Kanî Masî üssünden atılan obüslerle bombalanmıştır.

21 ve 22 Haziran’da Werxelê ve Girê Hakkarî Direniş Alanları sınırdaki karakollardan atılan obüslerle bombalanmıştır.

21 Haziran’da Girê Bahar ve Kunîşka alanları 4 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

21 Haziran’da Girê Hakkarî, Girê Cûdî ve Girê FM Direniş Alanları 7 kez helikopterlerle bombalanmıştır."