HPG: 5 işgalci cezalandırıldı, 1 dron düşürüldü

İşgalci Türk ordusunun kimyasal silahlar başta olmak üzere havadan ve karadan saldırıları sürerken, gerilla güçleri de eylemlerle cevap veriyor. YJA Star öncülüğünde gerçekleşen eylemlerde 5 işgalci Türk askeri cezalandırılırken, 1 dron da düşürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, “Zap ve Avaşîn’de güçlerimizin tarihi direnişi karşısında ilerleyemeyen işgalci TC ordusu, savaş mevzilerini yoğun bir şekilde kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalamaktadır. Sömürgeci TC ordusunun alçakça yöntemler başvurarak 21 kez kimyasal silah kullanmasına ve onlarca kez direniş alanlarını bombalamasına rağmen güçlerimizin YJA Star öncülüğündeki etkili eylemleri devam etmektedir” dedi.

HPG, 5 işgalcinin cezalandırıldığı ve 1 dronun düşürülerek imha edildiği eylemlerin ayrıntılarına ilişkin de şu bilgileri paylaştı:

“ZAP BÖLGESİNDE;

12 Mayıs günü saat 16:30’da Şikefta Birîndara Direniş Alanı’na bağlı Kevirêkun savaş mevzileri çevresindeki işgalciler, YJA Star güçlerimiz tarafından suikast taktiğiyle hedeflenerek vurulmuş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır.

13 Mayıs günü Şehîd Şahîn Direniş Alanı’na bağlı Şehîd Berxwedan savaş mevzileri kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalanmıştır. İşgalci TC ordusu, içinde katran bulunan, yoğun şekilde siyah ve kahverengi zehirli dumanlar oluşturan çeşitli kimyasal silahlarla Şehîd Berxwedan savaş mevzilerini 19 kez bombalamıştır.

13 Mayıs günü saat 17:00’da Şehîd Şahîn Direniş Alanı üzerinde bulunan bir dron, güçlerimiz tarafından vurularak düşürülmüştür.

13 Mayıs günü saat 10:15’te Kurojahro Direniş Alanı’nda bulunan savaş mevzileri çevresinde harekete geçen işgalciler, güçlerimiz tarafından sabotaj taktiğiyle ve saat 16:30’da ağır silahlarla hedeflenerek vurulmuştur. Bu eylemlerin sonucunda 2 işgalci cezalandırılmıştır. Aynı gün Şehîd Tolhildan savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından sabotaj taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

13 Mayıs günü saat 13:00’da Şehîd Şahîn Direniş Alanı’nda bulunan savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından ağır silahlarla hedeflenmiştir. Güçlerimizin müdahalesi sonucunda işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmışlardır.

12 Mayıs günü gece saatlerinde KDP denetimindeki alanlar üzerinden gelerek Kurojahro Direniş Alanı’nı bombalamak isteyen işgalci TC ordusuna ait 2 saldırı helikopteri, güçlerimiz tarafından yoğun saldırı altına alınmıştır. Güçlerimizin müdahalesi sonucunda saldırı helikopterleri alandan uzaklaşmak zorunda kalmışlardır.

14 Mayıs günü sabah saatlerinde Çiyareş Direniş Alanı’na bağlı Girê Şehîd Sorxwîn savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler ile güçlerimiz arasında yoğun çatışmalar meydana gelmiştir. Devam eden çatışmalarla ilgili ayrıntılı bilgiler elde edildikçe kamuoyuyla paylaşılacaktır.

METÎNA BÖLGESİNDE;

13 Mayıs günü saat 13:10’da Başûrê Kurdistan sınırları içinde bulunan işgalci TC ordusuna ait Kanî Masî karakolu nizamiyesi güçlerimiz tarafından hedeflenmiştir. Gerçekleştirilen eylemin sonucunda belirlenen hedefler isabetle vurulmuştur.

İŞGALCİLERİN BOMBARDIMANI SÜRÜYOR

İşgalci TC ordusu, Medya Savunma Alanları’nı yönelik savaş uçakları, saldırı helikopterleri ve obüslerle yoğun saldırılar düzenlemiştir.

Gerçekleştirilen saldırıların ayrıntıları şu şekildedir:

12 Mayıs günü Garê bölgesine bağlı Deşta Kafya alanı savaş uçaklarıyla 2 kez bombalanmıştır.

13 Mayıs günü gece saatlerinde Xakurkê bölgesine bağlı Girê Şekîf yamaçları sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüs ve havanlarla bombalanmıştır.

13 Mayıs günü saat 11:40’ta Avaşîn bölgesine bağlı Werxelê Direniş Alanı saldırı helikopterleriyle ve 2 kez de kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

13 Mayıs günü Zap bölgesine bağlı Çemço, Çiyareş, Girê Cehennem, Şehîd Şemdîn, Kurojahro, Şikefta Birîndara, Karker, Şehîd Şahîn, Girê Ortê ve Girê Cûdî alanları obüs, havan, saldırı helikopterleri ve 26 kez de savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

14 Mayıs günü saat 07:10’da Zap bölgesine bağlı Gundê Fileha alanı savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.”