HPG: Amara Serfiraz yoldaşımızı saygıyla anıyoruz

HPG Basın İrtibat Merkezi, 9 Eylül günü Cilo’da Türk ordusunun gerçekleştirdiği hava saldırısında hayatını kaybeden YJA-STAR gerillası Amara Serfiraz (Newroz Seven)’e ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Kürt halkına ve Seven ailesine başsağlığı dileyen HPG, Maxmur kampında büyüyerek gerilla saflarına katılan Amara Serfiraz için şu değerlendirmelerde bulundu:

Türk devlet faşizminin baskısı sonucu mülteci yaşamı içerisinde dünyaya gelen Amara Serfiraz (Newroz Seven) arkadaş 1996 yılında Zaxo’da bulunan Etruş kampında dünya geldi. Faşist Türk devletinin yurtsever halkımıza uyguladığı baskılar sonrası yaşadıkları toprakları bırakmak zorunda kalan Seven ailesinin yaşadığı mülteci yaşamı içerisinde büyüyen Amara arkadaş, yaşamının her anında düşman gerçeğini bilerek, özgürlük mücadelesini tanıyarak büyüdü. Maxmur Şehit Rüstem kampında büyüyen ve Kürt halkının özgürlük mücadelesine yürekten inanan Amara yoldaş, okul okuduğu yıllarda gençlik çalışmalarında da yer alarak yurtseverlik görevini en güçlü şekilde temsil etti. Üniversiteye kadar okul okuyan ve yaşadığı sistem içerisinde özgür olunmadan Kürt halkının geleceğinin olmadığının bilincine ulaşan Amara yoldaş, DAİŞ çetelerinin Kürdistan’a saldırdığı bir dönemde yönünü Kürdistan dağlarına vererek 2015 yılında özgürlük mücadelesine katıldı.

Amara arkadaş gerilla saflarına geldiği andan itibaren kendisinden önce Kürdistan dağlarında mücadele eden ve kahramanlık destanları yazarak şahadete ulaşan Maxmurlu şehitlerimizin izinde yürümeyi kendine ilke haline getirdi. Gördüğü yeni savaşçı eğitiminin ardından Kürdistan’ı yeniden işgal etmeye çalışan Türk faşizmine karşı en aktif bir şekilde mücadele etmek için savaş cephesinde bir YJA STAR savaşçısı olarak rol ve misyon aldı. Aile geleneğinden gelen yurtsever kişiliğini, PKK içerisinde aldığı eğitimler ile daha da güçlendiren Amara yoldaş, Önder Apo’nun kadın özgürlük çizgisinin bir militanı olarak katılım göstererek, savaşın en çetin anlarında fedaice bir katılım gösterdi. Nefesinin son anına kadar Kürt halkının ve Önder Apo’nun özgürlüğü için, yüreğindeki en sade ve kutsal duygularla mücadele eden Amara yoldaş 9 Eylül günü gerçekleşen hava saldırısı sonucu Cilo’da şehitler kervanına katıldı.

Yaşadığımız bu acı kayıptan dolayı, başta Seven ailesi olmak üzere tüm yurtsever halkımızın başı sağolsun diyor ve HPG olarak şehitlerimizin anılarına bağlı kalarak, onların özlemlerini yerine getirene kadar mücadelemizi en aktif bir şekilde yürüteceğimizin sözünü yineliyoruz.

Şehit arkadaşımızın sicil bilgileri şu şekildedir:

 

Kod Adı: Amara Serfiraz
Adı Soyadı: Newroz Seven
Doğum Yeri: Etruş
Anne - Baba Adı: Seyran - Murat
Şehadet Tarihi ve Yeri: 9 Eylül 2017 / Medya Savunma Alanları