HPG, Bingöl şehitlerini andı

HPG Basın İrtibat Merkezi, Aralık ayında Bingöl’de hayatını kaybeden 5 gerillanın kimliklerini açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) geçtiğimiz Aralık  ayında Bingöl’ün Akdağ alanında yaşanan çatışmaya ilişkin açıklamada bulundu.

Türk ordusunun 19 Aralık 2017 tarihinde 10 bin askerin katıldığı hava destekli bir operasyon gerçekleştirdiğini belirten HPG, bu operasyona karşı gerilla güçlerinin etkili eylemler ile cevap vererek ağır darbeler vurduğunu belirtti.

HPG-BİM açıklamasında şu bilgiler yer alıyor:

İşgalci güçler ile gerillalarımız arasında saatlerce süren çatışmalar yaşanmıştır. 2 düşman askerinin öldüğü ve 4 korucu olmak üzere 6 düşman askerinin de yaralandığı çatışmalarda Alişer Xelikan arkadaşımız ve komutasındaki üç arkadaşımız da kahramanca savaşarak şehit düşmüştür. 

Operasyonun ikinci günü Bingöl’ün Genç ilçesindeki Evnik köyü yakınlarında işgalci güçler ile yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 4 düşman askerinin yaralandığı çatışmalarda da Rubar Lice arkadaşımız, son mermisine kadar kahramanca savaşmış, mermileri bittikten sonra kendi bombasını kendinden patlatarak fedaice duruşun sahibi olarak şahadete ulaşmıştır.

Şehitlerimizin kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Alişer Xelikan
Adı Soyadı: Mehmet Korkmaz
Doğum Yeri: Konya
Anne - Baba Adı: Fatma - Mustafa
Şehadet Tarihi ve Yeri: 19 Aralık 2017 / Bingöl

 

Kod Adı: Demhat Darahine
Adı Soyadı: Bayram Zoroğlan
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Amber - Hidayet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 19 Aralık 2017 / Bingöl

 

Kod Adı: Haki Çermik
Adı Soyadı: Yusuf Dalkılıç
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Emine - Hacı
Şehadet Tarihi ve Yeri: 19 Aralık 2017 / Bingöl

 

Kod Adı: Rubar Lice
Adı Soyadı: Sinan Yüksel
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Gülistan - Mehmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 21 Aralık 2017 / Bingöl

 

Kod Adı: Simko Çewlik
Adı Soyadı: Ahmet Fırat Doğan
Doğum Yeri: Bingöl
Anne - Baba Adı: Faika – Ali Zülküf
Şehadet Tarihi ve Yeri: 19 Aralık 2017 / Bingöl

Alişer Xelikan arkadaşımız, Orta Anadolu Kürtlerinden olup, Konya’nın Cihanbeyli ilçesinde dünyaya gelmiştir. İşgalci Türk devletinin asimilasyon ve soykırım politikalarına karşı kendi öz kimliğini ve değerlerini koruyan, yurtseverlik duygularından asla taviz vermeyen Orta Anadolu Kürtlerinin yaşadığı ülke özlemi ile büyüyen Alişer arkadaşımız, Kürt Özgürlük Mücadelesini tanıdığı andan itibaren aktif bir şekilde çalışmalara katılmıştır. 1996 yılından beri Özgürlük Mücadelemize katılan Alişer arkadaşımız, bulunduğu her alanda ve çalışma yürüttüğü her ortamda da emeği, sadeliği, dürüstlüğü ve özverili duruşu ile tanınan biri olmuştur. Parti saflarımızda Alişer Konya olarak tanınan, Alişer arkadaşımız, mücadeleye katıldığı ilk yıllarda Önder Apo’nun yanında eğitim almış ve Önderliğe bağlı bir militan olarak ideolojik mücadelede kendini yetkinleştirmiş biri olmayı başarmıştır. Kendisine verilen her göreve büyük bir özveri ile yaklaşmış ve büyük bir titizlikle çalışmalarını yürütmüştür. Halkçı özellikleriyle de tanınan Alişer arkadaşımız, toplumsal alan çalışmalarının en fazla arttığı yıllarda bu çalışmalara da büyük katkılar sunan arkadaşlarımızdan biri olmuştur. Aldığı her görevi üstün bir başarı ile yerine getiren Alişer arkadaşımız, askeri alan çalışmalarına yaklaşımda dönemin dili olan fedaice katılımı gösteren komutan arkadaşlarımızdan biri olmuştur. En son HPG Komuta Konseyi Üyesi olarak görev yaptığı Orta saha alanında, düşmanın gerçekleştirdiği tüm saldırılara karşı amansız direnen arkadaşlarımızdan biri olarak, Özgürlük mücadelemizin öncü komutanlarından biri olmuştur.

Demhat Darahênê, Simko Çewlig, Haki Çermik ve Rubar Lice arkadaşlarımız, Türk devlet faşizminin halkımıza hunharca saldırdığı dönemlerde gerilla saflarına katılmış arkadaşlarımız olmuşlardır. Her bir arkadaşımız da Kürdistan dağlarında yürüttükleri gerillacılık pratikleriyle emekçi ve fedakarca katılımları ile tanınan arkadaşlarımız olmuşlardır. Türk devletinin Kürdistan’a yönelik gerçekleştirdiği işgal operasyonlarına karşı bulundukları yerlerde amansız direnişin sahibi olan arkadaşlarımız nefeslerinin son anına kadar fedaice duruşun sahibi olmuşlar ve düşmanın tüm planlarını boşa çıkarmışlardır. 

Alişer Konya arkadaşımızın öncülüğünde şehit düşen arkadaşlarımızın fedaice direnişleri, özgürlük mücadelemizin dönem mücadelesinin ruhunu bir kere daha ortaya koymuş, dost düşman herkese, Kürdistan’daki direnişin nasıl yürütüldüğünü göstermiştir.

Başta yurtsever ailelerimiz olmak üzere tüm halkımızın başı sağolsun diyor, şehitlerimizin ideallerini gerçekleştirene kadar da mücadelemizi amansız bir şekilde yürüteceğimizin sözünü yineliyoruz.