HPG’den Dersim’deki çatışmaya ilişkin düzeltme

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Mayıs ayında Dersim merkeze bağlı bazı alanlarda yaşanan çatışmalarda “şehit” ilan edilen bir kişinin “teslim” olduğunu belirterek düzeltme yaparken, Şehmus Özdemir isimli bir gerillanın şehit düştüğünü açıkladı.

HPG-BİM yaptığı yazılı açıklamada, “9 Temmuz tarihli açıklamamızda, İşgalci TC ordusunun 9 ve 10 Mayıs günleri Dersim merkeze bağlı Mêrga Çepera, Şehit Cafer ve Vartinis alanlarında başlattığı operasyon sonucunda 5 arkadaşımızın şehit düştüğü bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık” diye hatırlattı.

HPG-BİM, “Şehit olarak ilan ettiğimiz Canfeda (Vedat Çeken) isimli kişi şehit düşmemiş olup, düşman güçlerine teslim olmuştur. Savaş koşullarından kaynaklı olarak bir süre devam eden araştırmaların ardından bu olayda Şexo (Şehmus Özdemir) arkadaşımızın şehit düştüğü bilgisi edinilmiştir” şeklinde düzeltme yaptı.

Açıklamada hayatını kaybeden gerillanın kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod Adı: Şexo Xançepek
Adı Soyadı: Şehmus Özdemir
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Nergiz – Hasan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 10 Mayıs 2019 / Dersim

HPG-BİM, gerillanın mücadele yaşamına ilişkin ise şu bilgileri verdi:

“Şexo yoldaşımız, 1994 yılında Amed’te yurtsever bir aile çevresinde dünyaya gelmiştir. İşgalci TC ordusunun Kürt halkına yönelik uyguladığı hem fiziki hem de kültürel soykırıma yakından tanıklık etmiş ve 2014 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Şexo yoldaşımız, Kürdistan dağlarına ayak bastığı ilk andan itibaren emekçiliği, fedakarlığı ve bağlılığı ile ön plana çıkan bir yoldaşımız olmuştur. Çevresinde çok sevilen ve değer verilen bir yoldaşımız olan Şexo yoldaş, üstlendiği tüm görev ve sorumlulukları üstün bir başarı ile yerine getirmiştir. Faşist TC devletinin Kürdistan topraklarına yönelik geliştirdiği işgal saldırılarına karşı sürekli mücadele vermiş ve Dersim’de düşman birliklerine karşı kahramanca savaşarak şehadete ulaşmıştır.”

Açıklamada, “Şehadete ulaşan Şexo yoldaşımızın başta değerli ailesi olmak üzere, tüm yurtsever Kürdistan halkına baş sağlığı diliyor ve şehitlerimizin taşıdığı özgürlük bayrağını zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz” ifadeleri kullanıldı.