HPG, Muş’ta şehit düşen 5 gerillayı andı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), 2019 yılının Kasım ve Aralık aylarında Muş’un güneyinde iki ay süren askeri bir operasyon sırasında şehit düşen 5 gerillanın kimlik bilgilerini açıklayarak andı.

HPG-BİM, yaptığı yazılı açıklamada “8 Kasım 2019 tarihinde işgalci TC ordusu Muş Güneyi ve Dorşin alanında yaklaşık 2 ay boyunca devam eden bir operasyon başlatmıştı” dedi.

“Bu operasyon süresi içerisinde, 7 Aralık 2019 tarihinde Muş Güneyi alanında bulunan Welika alanında 5 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır” diye ekleyen HPG-BİM, şehit düşen gerillaların kimlik bilgilerini şöyle açıkladı:

Kod Adı: Cıwan Tolhıldan
Adı Soyadı: Musa Kalkan
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Delal – Mehmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 7 Aralık 2019 / Muş Güneyi

Kod Adı: Doğa Canfeda
Adı Soyadı: Zehra Eryılmaz
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Kudise – Mehmet Veysi
Şehadet Tarihi ve Yeri: 7 Aralık 2019 / Muş Güneyi

Kod Adı: Şervan Amed
Adı Soyadı: Süleyman Çınar
Doğum Yeri: Ağrı
Anne - Baba Adı: Habibe – Nedim
Şehadet Tarihi ve Yeri: 7 Aralık 2019 / Muş Güneyi

Kod Adı: Tolhıldan Amed
Adı Soyadı: Melik Bal
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Gülsüm – İhsan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 7 Aralık 2019 / Muş Güneyi

Kod Adı: Zınar Amed
Adı Soyadı: Erdal Tekay
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Remziye – Ekrem
Şehadet Tarihi ve Yeri: 7 Aralık 2019 / Muş Güneyi

Açıklamada gerillalara ilişkin şu ifadeler yer aldı:

“Faşist TC devleti, katliam, soykırım, yağma, talan ve zulüm üzerine kurulmuş bir devlettir. Yakın tarihte de görüldüğü üzere bu faşist ve ırkçı düzen, kendi faşist zihniyeti dışında hiçbir halkın varlığını kabul etmeyip ve gerek soykırım gerek asimilasyon uygulamalarıyla ortadan kaldırmıştır. Bu hastalıklı zihniyet karşısında ancak çetin bir direnişle ayakta durulabilir ve elbette bu direnişte büyük bedellerin olacağı şüphesizdir. PKK hareketinin önder kadroları bunu bildikleri için Amed zindanlarında gözünü kırpmadan bedenlerini onurlu bir gelecek için ölüme yatırdılar ve bu işaret fişeği destansı bir mücadeleyi ortaya çıkardı. Kürt halkı evlatlarının bu onurlu mücadelesine sımsıkı sarılarak zafere ulaştırmayı kendine görev bildi ve yediden yetmişe yönlerini Kürdistan dağlarına verdiler.

Kürdistan Özgürlük Gerillası, her koşul altında Kürt halkının varlığına ve iradesine dönük saldırılara karşı, Rêber APO ve ölümsüz şehitlerimizin çizgisine bağlılık temelinde, tereddütsüz bir şekilde karşı koymuştur. Değişen dönem ve koşullara hızla uyum sağlayan Özgürlük Gerillası, şehitlerimizin mücadelesini zaferle taçlandırmak için dönemin gerillası olan Demokratik Modernite Gerillasını geliştirerek işgalci güçlere en büyük ve etkili cevabı vermektedir.

Zınar, Cıwan, Doğa, Şervan ve Tolhıldan yoldaşlarımız da Demokratik Modernite Gerillası’nın birer öncüsü olmak, dönemin görev ve sorumluluklarını yerine getirmek için gerilla saflarına katılmışlardır. İşgalci devletin her türlü özel savaş oyunlarına ve baskılarına rağmen Önder Apo’nun ve şehitlerin yolunda yürümeye kararlılığı gösteren yoldaşlarımız, büyük bir emek ve Apocu fedai ruhla kahramanca savaşmışlardır. İnsanlık dışı bir zihniyetle, ahlaksızca değerlerimize saldıran, her türlü imkanından faydalanarak Kürt halkın varlığını ortadan kaldırmayı hedefleyen işgalci güçlere karşı Komutan Zınar öncülüğünde Cıwan, Doğa, Şervan ve Tolhıldan yoldaşlarımızın cevabı onurlu bir yaşam için direniş olmuştur.

Şehadete ulaşan her 5 yoldaşımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve şehitlerimizin bize devrettiği mücadele mirasını zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz.”