HPG şehit düşen 2 gerillayı andı

Şehit düşen 2 gerillayı saygıyla anan HPG, "başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kurdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz" dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“Kurdistan Özgürlük Gerillası soykırımcı Türk devletinin tüm özel savaş politikalarının tersine Kurdistan’ın dört bir yanında mücadelesini büyük bir irade ve kararlılıkla sürdürmektedir. Yürütülen özgürlük mücadelesinde Bakurê Kurdistan alanındaki güçlerimiz her zaman olduğu gibi yine tarihi bir misyonu yerine getirmektedir. Mücadelenin bin bir zorlukla yürütülmesi, düşmanın tüm imkanlarını seferber ederek vahşice saldırması Kurdistan Özgürlük Gerillası’nı bu sömürgeci düşmana karşı daha fazla bilemektedir. Bundan dolayı verilen mücadele de daha çetin olmaktadır. 2021 yılı da Bakurê Kurdistan’da mücadelemizin boyutlanarak büyüdüğü ve düşmana önemli darbelerin vurulduğu bir yıl olmuştur. Kuşkusuz verilen mücadelenin ve düşmana vurulan darbelerin bedelleri de olabilmektedir. Amara ve Canfeda yoldaşlarımız Cûdî ve Garzan alanlarında mücadele etmiş, düşmana karşı yapılan etkili eylemlerde birebir yer alarak halkımızın özgürlük mücadelesini zaferle taçlandırmak istemiştir. Yürüttükleri emsalsiz direnişle Bakurê Kurdistan’da yürütülen mücadeleye öncülük yapan bu değerli yoldaşlarımızı saygıyla anıyor, başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kurdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Amara Rojbîn
Adı Soyadı: Cemile Çiftçi
Doğum Yeri: Wan
Anne – Baba Adı: Devlet – Cuma
Şehadet Tarihi ve Yeri: 22 Eylül 2021 / Cûdî

 

Kod Adı: Canfeda Gever
Adı Soyadı: Adnan Ölmez
Doğum Yeri: Colemêrg
Anne – Baba Adı: Qazê – Cemal
Şehadet Tarihi ve Yeri: 23 Kasım 2021 / Garzan

 

AMARA ROJBÎN

Amara yoldaşımız Wan’ın Westan ilçesinde yurtsever bir ailede doğmuştur. Yoldaşımızın ailesi 90’lı yılların başından itibaren mücadelemize ilgi ve sempati duymuştur. Bundan dolayı legal alanda birçok çalışmanın içerisinde bulunmuş ve çocuklarını da bu yurtsever bilinçle büyütmüştür. Amara yoldaşımız böyle yurtsever ve Kürtlük değerlerine bağlı bir aile çevresinde büyümüş ve kişiliği bu şekilde oluşmaya başlamıştır. Gençlik yıllarında özgürlük mücadelemize daha fazla ilgi duymuş ve anlamaya çalışmıştır. Partimiz PKK’yi kendi kaynaklarından öğrenmeye çalışan Amara yoldaşımız gün geçtikçe mücadele etme kararlılığını daha açık bir şekilde ortaya koymuştur. Daha önce gerillayı gören, gerillanın yaşam ve yoldaşlık ilişkilerinden etkilenen Amara yoldaşımız özellikle gördüğü kadın gerillalardan derinden etkilenmiş ve onları kendine örnek almıştır. Geleneksel çizgileri aşarak özgürlüğe doğru adım atan kadın yoldaşlarımızın duruşlarından, özgürlüğe olan tutkularından etkilenen Amara yoldaşımız bu şekilde mücadele yöntemini de belirlemiş olmaktadır. 2012 yılında gördüğü kadın gerillaların da içinde olduğu 15 kadın yoldaşımızın Garzan alanında şehadete ulaşması Amara yoldaşımızın düşmana büyük öfke duymasına neden olmuştur. Bu yoldaşların intikamlarının ancak onların silahlarını kaldırarak ve soykırımcı düşmana karşı mücadeleyi büyüterek alınabileceğini bilince çıkarmış ve 2013 yılında gerilla saflarına katılmıştır.

Garzan alanından gerilla saflarına katılan Amara yoldaşımız, kısa bir süre bu alanda kaldıktan sonra Medya Savunma Alanları’na geçmiştir.  Bakurê Kurdistan alanında uzun bir süre kalmamasına rağmen büyük tecrübeler kazanmıştır. Bundan dolayı geldiği Medya Savunma Alanları’nda çok fazla zorlanmamıştır. Yaklaşık 2 yıl Garê alanında çalışma yürüten Amara yoldaşımız kendisini askeri ve ideolojik anlamda eğiterek yetkin bir kadın gerilla olmak istemiştir.

Eğitimlerdeki kararlı ve emekçi katılımı ile bu istemini gerçekleştirerek öncülük yapabilecek bir düzeye gelmeyi başarmıştır. 2015 yılının ortalarında işgalci Türk devletinin saldırılarının başlamasıyla, gerilla mücadelemizin en zorlu ve güzelliği ile bütün gerillanın gitmek istediği Cîlo alanına geçmiştir. Cîlo’da uzun bir süre gerillacılık yapan Amara yoldaşımız, burada büyük bir askeri tecrübe kazanmıştır. Zorlu arazisi ile bilinen Cîlo alanında büyük bir irade savaşı vererek mücadele eden Amara yoldaşımız, düşmana karşı geliştirilen birçok eylemin içerisinde yer almış ve bu eylemlerin başarıya ulaşmasında önemli görevler üstlenmiştir. İlk eylem deneyimi gibi ilk komutanlık deneyimini de Cîlo alanında yaşayan Amara yoldaşımız, öncü bir YJA Star komutanı olmayı başarmıştır. Cîlo alanındaki başarılı pratiğinin ardından edindiği tecrübeleri daha fazla mücadele etme zemini yapmak isteyen Amara yoldaşımız, bunu en iyi Bakurê Kurdistan’da gerçekleştirebileceğinin bilincindedir. Bundan dolayı büyük bir ısrarla Bakurê Kurdistan’a geçmek istemiştir.

Amara yoldaşımız Bakurê Kurdistan’da yürüteceği zorlu mücadeleye her anlamıyla hazır bir şekilde gitmek istemiş ve bunun için de ideolojik anlamda kendisini daha fazla geliştirmesi gerektiğinin kanaatine varmıştır. Bundan dolayı özgür kadın akademisi olan Şehîd Beritan Akademisi’nde eğitim gören Amara yoldaşımız, onlarca kadın yoldaşıyla birlikte eğitim görmeyi büyük bir şans olarak değerlendirmiştir. Eğitim süreci boyunca derinlikli bir yoğunlaşma yaşamıştır. Hem erkek egemenlikli yaşamın kadınlar üzerindeki etkilerinden sıyrılmaya ve bu şekilde kişiliğinde özgür kadın ilkelerini oluşturmaya çalışmış hem de yeni dönemin gerilla taktiklerini incelikli bir şekilde uygulamak için askeri anlamda kendisini geliştirmek istemiştir.

Her iki alanda yaptığı yoğunlaşmalarla büyük bir çıkış yakalayan Amara yoldaşımız tüm özgürlük gerillalarının gitmek istediği Botan’a, Cûdî bölgesine geçmiştir. Düşmanın birçok defa geniş kapsamlı operasyonlar gerçekleştirmesine rağmen sonuç alamadığı Cûdî alanında düşmana büyük darbelerin vurulduğu birçok eyleme katılan Amara yoldaşımız, bir YJA Star komutanı olarak öncülük görevini başarılı bir şekilde yerine getirmeyi başarmıştır.

Doğallığı, sadeliği, samimi yoldaşlığı ve devrim çalışmalarına ikirciksiz katılımı ile tüm yoldaşlarına örnek olmayı başaran Amara yoldaşımız, 22 Eylül 2021 günü Cûdî alanında yaşanan çatışmada son nefesine kadar fedaice savaşarak şehadete ulaşmıştır. Bizlere büyük bir mücadele mirası bırakan Amara yoldaşımızın sıcak ve içten yoldaşlığına layık olacağımızın sözünü veriyoruz.

 

CANFEDA GEVER

Canfeda yoldaşımız Gever’de yurtsever Qaşûrî aşiretine mensup bir ailede doğmuştur. Ailesinin ve yaşadığı çevrenin yurtsever olmasından dolayı Canfeda yoldaşımız özgürlük mücadelemizi çocukluktan itibaren tanıma şansına sahip olmuştur. Gever’de doğup büyümesi hem düşman gerçekliğini hem de Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın sömürgeci düşmana karşı destansı direnişini tanımasına olanak sağlamıştır. Bundan dolayı Canfeda yoldaşımız Kurdistan’da yürütülen özgürlük mücadelesine yabancı değildir. Halkımıza karşı kendisini sorumlu gören Canfeda yoldaşımız, gençlik yıllarından itibaren mücadelenin farklı alanlarında yer almıştır. Fakat halkımızın özgürlüğünün ancak silahlı mücadelenin büyütülmesi ile mümkün olacağına inanarak 2013 yılında gerilla saflarına katılmıştır.

Gerillaya katıldığında Kurdistan’da yaşamanın verdiği avantajla dağ ve gerilla yaşamına kısa sürede adapte olmuştur. Büyük bir heyecan ve moralle yeni savaşçılar eğitimini tamamlamış ve Kurdistan’da yaşanan yoğun savaşa cevap olmaya çalışmıştır. Bu çabasında başarılı olan Canfeda yoldaşımız DAİŞ saldırılarının en şiddetli olduğu dönemlerde, bu insanlık dışı çetelere karşı birçok alanda savaşmıştır. Yer aldığı savaş mevzilerinde askeri anlamda kendisini geliştirmiş ve önemli tecrübeler kazanmıştır. Yaşanan savaşta bir defa ağır yaralanan Canfeda yoldaşımız, sarsılmaz bir irade ile kısa sürede iyileşmeyi başarmış ve mücadelesini kaldığı yerden devam ettirmiştir. 4 yıl boyunca aralıksız bir şekilde DAİŞ çetelerine karşı verilen mücadeleye aktif bir şekilde katılan Canfeda yoldaşımız, bu insanlık düşmanı çetelerin yenilgiye uğratılmasında önemli bir emeğin sahibi olmuştur. Askeri alanda edindiği tecrübeleri ideolojik ve askeri uzmanlık eğitimleriyle daha fazla bilince çıkarmak isteyen Canfeda yoldaşımız, askeri akademilerde eğitim çalışmalarına katılmıştır. Eğitimlerde kendisini askeri teknik ve ideolojik anlamda yetkinleştirmiş, gerillanın yeniden yapılandırılması projesine kendisini tam anlamıyla katmayı başarmıştır. Zeki ve çalışkan bir kişilk olan Canfeda yoldaşımız, özgürlüğün ancak büyük bir emek verilerek kazanılabileceğinin bilincinde olarak yaşamının her anını emekle geçirmiştir. Bundan dolayı olgun bir kişiliği olan Canfeda yoldaşımız bu özelliğiyle yoldaşlarına örnek olmayı başarmıştır. Bir süre Heftanîn alanında bulunan Canfeda yoldaşımız, bu alanda gelişen düşman saldırılarını en ön cephelerde karşılamış ve düşmana ağır darbelerin vurulduğu birçok eyleme öncülük etmiştir. İlk komutanlık deneyimini Heftanîn alanında yaşamış; tarzı, temposu ve sonuç alıcı eylemleriyle öncü bir komutan ve militan olmayı başarmıştır.

Heftanîn’deki başarılı pratiğinin ardından ülkemizde yaşanan yoğun savaş sürecinde düşmana en etkili darbenin Bakurê Kurdistan’da vurulabileceğine olan inançla Bakurê Kurdistan’a geçmeyi önermiştir. Bu temelde Garzan alanına geçen Canfeda yoldaşımız, kısa sürede alana adapte olmuş ve yaşanan savaş sürecine cevap olmaya çalışmıştır. 2021 yılında Garzan alanında gerçekleştirilen etkili eylemlere katılarak düşmana ağır darbelerin vurulmasına öncülük eden Canfeda yoldaşımız eylemlerde sonuç alıcı tarzını burada başarılı bir şekilde yerine getirmiştir. Mücadeledeki ısrarlı ve iddialı duruşuyla bizler için her zaman örnek alınacak bir komutan olmayı başaran Canfeda yoldaşımızın iyi birer takipçisi olmak ve hayallerini gerçekleştirmek için tüm varlığımızla mücadele edeceğimizin ve şehit yoldaşlarımıza olan bağlılık sözümüzü yineliyoruz.”