HSM Karargah Komutanlığı: Armanc Goşkar yoldaşı saygıyla anıyoruz

Halk Savunma Merkez (HSM) Karargah Komutanlığı, 2018'de şehit düşen HPG ile YJA STAR Komuta Konseyi üyelikleri üstlenmiş öncü militan ve komutanlardan Suna Kızılkaya’yı (Armanc Goşkar) saygı ve minnetle andı.

Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı, Medya Savunma Alanlarına yapılan saldırıda 3 Temmuz 2018’de şehit düşen Suna Kızılkaya’ya (Armanc Goşkar) ilişkin yazılı açıklama yaptı. Komutanlık açıklamasında, “Önder Apo’nun özgürlük ideolojisi temelinde sömürgeciliğe karşı direnen hareketimiz ve halkımızın geliştirdiği mücadele, bugün çok önemli bir aşamaya taşınmıştır. Yaşanan toplumsal devrimin en önemli halkalarından biri de özgür kadın çizgisinin gelişmesi ve güçlenmesi olmuştur. Kürdistan’da yaşanan kadın özgürlük mücadelesinin boyutları Ortadoğu kadınları ve halkını da etkilemiş ve bölgenin geleceğini özgürlük ve demokrasi temelinde kazanmanın tarihi fırsatlarını ortaya koymuştur. Özgürlük mücadelemizin bu gelişim düzeyi, başta faşist TC devleti olmak üzere sömürgeci tüm güçleri köklü bir biçimde sarsmakta ve başarısız kılmaktadır.

Şüphesiz bütün bu başarılar, bu ideolojinin zaferine inanan ve bu mücadelenin en sade, duru ve etkili bir biçimde vuku bulduğu Kürdistan dağlarına akın ederek, bu özgürlük mücadelesinde önemli bir yere sahip olan kahraman şehitlerimiz sayesinde elde edilmiştir. Faşist TC devleti, bu mücadelenin komutan ve militanları karşısında yaşadığı yenilgiyi ise, çeşitli saldırılarla gidermeye çalışmakta, yenilgiden kurtulmanın yollarını aramaktadır” denildi.

 Merkez Karargah Komutanlığı açıklamasında şunlar belirtildi.

GÜÇLÜ VE DEVRİMCİ BİR YÜRÜYÜŞÜN SAHİBİ OLDU

“Faşist Türk devletinin 2018 yılı içerisinde Medya Savunma Alanları’na gerçekleştirdiği saldırılarda Armanc Goşkar arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. PKK Merkez Komitesi Üyesi ve aynı zamanda HPG ile YJA STAR Komuta Konseyi üyelikleri görev ve sorumluluklarını üstlenmiş öncü militan ve komutanlarımızdan olan Armanc Goşkar arkadaşımızı saygı ve minnetle anıyoruz.

Armanc Goşkar arkadaş, Kürdistan topraklarında yurtsever bir ailenin çocuğu olarak yetişmiştir. Kürdistan topraklarının asil ve soylu bir evladı olarak özgürlük mücadelesini son nefesine kadar heyecanla yükseltmiştir. Önderliği ve mücadeleyi tanıdığı ilk günden itibaren bulunduğu metropollerde gençlik çalışmaları yürütmüştür. Ancak bu çalışmalarla yetinmemiş sömürgeciliğe olan büyük öfkesi ve gelişen özgürlük tutkusu ile Kürdistan dağlarına yüzünü dönmüştür. Arayışçı kişiliği, sömürgeciliğe karşı asi ve isyancı ruhunu Kürdistan özgürlük dağları ve gerilla mücadelesi ile buluşturarak güçlü ve başarılı bir devrimci yürüyüşün sahibi olmuştur.

Mücadeleye ilk katıldığı dönemde Önderlik eğitiminden geçmiş ve Önder Apo’nun öncülük vasıflarını geliştirdiği ve misyon yüklediği arkadaşlardan olmuştur. İdeolojik birikimi, örgütsel yetkinliği, savaşçı kişiliği ve zafer komutanlığı ile komple bir devrimci ve öncü olarak bulunduğu tüm mücadele sahalarında güçlü bir katılımın sahibi olmuştur.

Armanc Goşkar arkadaşımız Kürdistan dağlarında gerilla mücadelesini büyük bir özgürlük bilinci ve tutkusu ile yürütmüştür. Zagroslar’da başlayan gerillacılık mücadelesinde hızlı gelişimi ile komutanlaşan Armanc arkadaş, Zagros ve Botan Saha Komutanlığı görevlerini de yürütmüştür.

APOCU ÇİZGİDE NETLİĞİ VE KESKİNLİĞİ ESAS ALDI

Armanc arkadaş bir gerilla komutanı olduğu kadar, gerillanın özgür yaşam felsefesi ve edebiyatındaki derinliği ile de öne çıkmış ve bu çalışma sahalarında birçok önemli çalışmanın ürüne dönüşmesine öncülük etmiştir. Armanc arkadaş hareketimizin basın-yayın çalışmalarında da önemli sorumlulukları üstlenmiş ve başarılı bir tarzın sahibi olmuştur. Avrupa’dan Botan’a devrimin birçok alanında ve çalışmasında emek sarf etmiş bir yoldaşımız ve komutanımız olmuştur.

Armanc Goşkar arkadaş mücadele hayatında bulunduğu her alanda ve çalışmada Apocu çizgide netliği ve keskinliği esas almış, gelişim yaratmayı ve bu temelde emek sarf etmeyi bir devrimcilik ilkesi olarak yaşamıştır. Kişiliğinde ideolojik derinliği, yaşamında emeği ve mücadelesinde başarıyı temsil etmiş ve tüm yoldaşları için her zaman örnek olmuştur. Armanc arkadaşımız kadın hareketimizin öncülerinden ve aynı zamanda Kürdistan Özgür Kadın Ordusu’nun önder komutanlarından biri olarak mücadele tarihimizde iz bırakmıştır.

Yaşanan bu büyük şahadetten dolayı değerli Kızılkaya ailesi başta olmak üzere, tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz. Armanc Goşkar arkadaşın şahsında, kahraman şehitlerimizin bizlere devrettiği özgürlük bayrağını zafere taşıyacağımızın ve Önder Apo’yla özgür yaşama hayallerini gerçekleştireceğimizin sözünü veriyoruz.

KİMLİK BİLGİSİ

Yaşamını yitiren Kızılkaya’nın kimlik bilgisi şöyle:

Kod Adı: Armanc Goşkar
Adı Soyadı: Suna Kızılkaya
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Nazife - Hüseyin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 3 Temmuz 2018 / Medya Savunma Alanları