Irak Parlamentosu'nda 'Kadın Grubu'

Irak Parlamentosu’nun çeşitli etnik ve inançlardan kadın parlamenterleri, 'Kadın Grubu' oluşturdu.

Irak Parlamentosu’ndaki kadın parlamenterler, 'Kadın Grubu' oluşturdular. Kadın bakanlıklarının tekrar kurulmasını isteyen parlamenterler, yüzde 25 kotayla Irak hükûmetinde yer almak istiyor. 

'HAKLARIMIZI KORUMAK, HÜKÛMETE GÖREVİNİ BELİRTMEK...'

Rojnews'e konuşan Irak Parlamentosu YNK Üyesi Arezu Ehmed,  grupta bütün etnik ve inançlardan kadınların olduğunu söyledi. Ehmed, “Parlamentoda kurulan kadın grubu içinde Kürt, Arap, Türkmen, Sünni, Şiî, Hıristiyan olmak üzere birçok farklı etnik ve inançlardan kadınlar var. Grubun amacı; kadın haklarını korumak, hükûmetin rolü, toplum içinde kadın hak ve görevlerinin belirtilmesidir” dedi.

Bakanlıklarda kadınların yüzde 25 kotayla görevlendirilmesi gerektiğini söyleyen Arezu, “Haydar Ebadi tarafından Kadın İşleri Bakanlığı kaldırıldı. Bu bakanlığın tekrar kurulmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

'HENÜZ NET BİR CEVAP ALAMADIK'

Arezu, taleplerini Irak Parlamentosu Başkanlığına, cumhurbaşkanına ve başbakana ilettiklerini dile getirirken, "Ancak şu ana kadar bir cevap alamadık. Bize yalnızca konu üzerinde çalışacaklarını söylediler” diye ekledi.