İskandinavya vekillerinden KJA’ya ziyaret

Danimarka ve İsveçli parlamenterler, KJA'ya ziyarette bulundu.

Danimarkalı parlamenterler Anne Rehder, Nikolayi Villumsen, İsveçli Parlamenter Hans Linde, KJA’yı ziyaret etti. Heyet KJA diplomasi üyeleri tarafından karşılandı. 

KJA Üyesi Ayşe Gökkan, görüşmede, Kürt kadın hareketi ve KJA’ya ilişkin bir bilgilendirme yaparak, Kürdistan halkına ve özelde de kadınlara yönelik saldırıları aktardı. Gökkan, DBP Eş Genel Eş Başkanı Sebahat Tuncel, KJA Dönem Sözcüsü Ayla Akat Ata, HDP Genel Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve DBP’li Amed Büyükşehir Eş Başkanı Gültan Kışanak'ın tutuklanmasının, kadın özgürlük mücadelesine yönelik saldırılardan olduğunu belirtti.

GÖKKAN: TEHLİKEYİ MÜCADELEYLE BERTARAF EDEBİLİRİZ

Gökkan, kadınlara yönelik saldırılara en anlamlı yanıtın, mücadeleyi yürüterek verilebileceğini belirtirken, şunları da söyledi: “Kadınlar olarak evlerimizde oturmayacağız. Kadın özgürlük mücadelesini tüm alanlarda yürütmeye devam edeceğiz. Son dönemde yaşadıklarımızı yürüteceğimiz mücadeleyle bertaraf edeceğiz.  Şu anda resmi olarak açıklanmayan '3. Dünya Savaşı' yürütülüyor. Başta kadınlar olmak üzere bütün insanlık tehlike altındadır. Biz bu tehlikeyi ancak mücadele ederek ortadan kaldırabiliriz."

LİNDE: İLHAM KAYNAĞI OLUYORSUNUZ

Heyet adına konuşan İsveçli Parlamenter Hans Linde, “Burada yürütmüş olduğunuz mücadelenin milliyetçi etnik söylemlerle değil de tüm halkların ve inançların kendisini içerisinde bulduğu bir felsefeyle yürütülmesi bizlere de ilham kaynağı olmaktadır” dedi.

Heyet, yapacakları görüşmeleri raporlaştırıp bulundukları ülkelerde kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade etti.