İsveç'te kadınlar Öcalan'ın özgürlüğü için 80 km yürüyecek

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü talebiyle İsveç'te kadınlar uzun bir yürüyüş gerçekleştirecek.

İsveç'in değişik yerleşim birimlerinden Uppsala iline gelecek olan Kürdistanlı kadınlar, 9 Eylül Cuma günü saat 13.00'de Stockholm'e doğru yürüyüşe geçecek. 10 Eylül Cumartesi günü öğleden sonra Stockholm'e ulaşmaları beklenen eylemciler, Solna semtinde düzenlenecek olan 20. İskandinavya Kürt Kültür Festivali'ne katılacaklar.

İsveç Sara Kürt Kadın Birliği, İsveç KJAR, Örebro Kürt Kadın İnisiyatifi, Borlänge Kürt Kadın İnisiyatifi, Karlstad KJAR Komitesi, Göteborg Entegrasyon için Kürt Kadınları, Göteborg Kürt Kadın İnisiyatifi, Amara Kürt Kadın Meclisi, Stockholm KJAR Komitesi, Norveç Kürt Kadın İnisiyatifi, Danimarka Seve Kadın Meclisi, Gävle Warşin Kadın Komünü, İsveç Kürt Anneleri, Uppsala Kadın İnisiyatifi ve Karlstad Kürt Anneleri tarafından organize edilen uzun yürüyüş öncesi örgütler tarafından yapılan ortak açıklamada, Kürt Halk Önderi Öcalan'ın Kürt Halkı ve Kürt kadınları taşıdığı öneme değiniliyor ve Öcalan'a yönelik tecritin derhal kaldırılması talep ediliyor.

İSVEÇ NCDK'DAN FESTİVALE KATILMA ÇAĞRISI

İsveç Demokratik Kürt Toplum Merkezi de, bir açıklama yaparak Tüm Kürdistanlılar ve dostlarına 10 Eylül Cumartesi günü Stockholm'un Solna semtinde düzenlenecek olan 20. İskandinavya Kürt Kültür Festivali'ne katılmaları çağrısı yaptı.

Solnahallen'de düzenlenecek ve HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın konuşmacı olarak yer alacağı festival saat 17.00'de başlayacak.