İsveç'te kadınlar Öcalan'ın özgürlüğü için uzun yürüyüşte

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması ve özgürlüğüne kavuşması için Kürdistanlı kadınların Uppsala'dan Stockholm'e başlattıkları uzun yürüyüş sürüyor.

İsveç Sara Kürt Kadın Birliği, İsveç KJAR, Örebro Kürt Kadın İnisiyatifi, Borlänge Kürt Kadın İnisiyatifi, Karlstad KJAR Komitesi, Göteborg Entegrasyon için Kürt Kadınları, Göteborg Kürt Kadın İnisiyatifi, Amara Kürt Kadın Meclisi, Stockholm KJAR Komitesi, Norveç Kürt Kadın İnisiyatifi, Danimarka Seve Kadın Meclisi, Gävle Warşin Kadın Komünü, İsveç Kürt Anneleri, Uppsala Kadın İnisiyatifi ve Karlstad Kürt Anneleri'nin çağrısı üzerine saat 14.00 sularında Uppsala'nın Storatorget Meydanı'nda bir araya gelen Kürdistanlılar, bir gösteri gerçekleştirdiler.

Devrim şehitleri anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından uzun yürüşüşü organize eden örgütler adına yapılan ve medya kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve siyasi partilere yollanan ortak açıklama okundu.

Açıklamada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 1,5 yıldan bu yana ağır tecrit koşullarında bulunduğu, ailesi ve avukatıyla görüşmesine izin verilmediği belirtildikten sonra 15 Temmuz askeri darbe girişiminden sonra Kürt halkının Abdullah Öcalan'ın güvenliği ve sağlığından büyük endişe duyduğu belirtiliyor.

Abdullah Öcalan'ın kadınların varlığı ve gelecekleri için belirleyici bir önem taşıdığını belirten örgütler, Öcalan'ın ideolojisi sayesinde binlerce kadının terörizm, despotizm ve binlerce yıldan bu yana devam eden erkek egemen sistemi ve sınıf toplumuna karşı mücadele içinde yer aldığına vurgu yapıyor.

Açıklamanın okunmasından sonra eylemciler, ellerinde taşıdıkları Kürt Halk Önderi Öcalan'ın resimlerinin bulunduğu flamalar, KCK, PKK, KJAR bayrakları ile “Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'a barış”, “Önderliksiz yaşam olmaz”, “Öcalan'ın özgürlüğü bizim özgürlüğümüzdür”, “Öcalan Halktır, halk biziz” sloganlarını atarak Stockholm'e doğru yürüyüşe geçti.

Akşam saatlerinde Stockholm'un Märsta ilçesine ulaşan kadınlar, geceyi Halk Evi binasnda geçirdikten sonra sabah saatlerinde yürüyüşü sürdürecekler. Eylemcilerin saat 19.00 sularında Stockholm'de olmaları ve Sollahallen'de yapılacak olan 20. İskandinavya Kürt Kültür Festivali'ne katılmaları bekleniyor.